Generacija koja ne zna kako je živjeti bez Facebooka

blank

Kao što smo do prije nekoliko godina spominjali generaciju koja je odrasla uz mobitele tako sada imamo generaciju tinejdžera koji su odrasli uz društvene mreže

Većina nas zna kako je izgledao život prije mobitela i prije pojave društvenih mreža. Zatim su se pojavile generacije mladih ljudi koji ne znaju kako je živjeti bez mobitela. Najnovija generacija mladih ne zna kako izgleda život bez društvenih mreža, a mnoge od njih njihovi roditelji na društvenim mrežama objavljuju već od rodilišta.

Prije 15 godina s radom je počeo Facebook. Prema izvješću koje je objavio Common Sense Media, korištenje društvenih medija među tinejdžerima drastično se povećalo između 2012. i 2018. godine. Istraživanje provedeno u SAD-u ranije ove godine pokazalo je da 70 posto tinejdžera (13-17 godina) provjerava društvene medije nekoliko puta dnevno. Međutim, čak 16 posto današnjih tinejdžera priznaje da gotovo konstantno provjerava društvene medije dok još 27 posto to čini svakih sat vremena.

Teško je reći koliko je korištenje društvenih medija dobro ili loše te koliko bi ih vremena tijekom dana trebalo koristiti, ali stalno provjeravanje broja lajkova, komentara ili novih postova zasigurno ima utjecaj na mlade ljude i mnoge studije ukazuju kako to nije pozitivno. Društveni mediji i ovisnost o uređajima važan su problem u internetskoj dobi i bit će potreban napor industrije kao i samih korisnika da se uhvate u koštac s time.

blank