Honor View20 razlikuje pandu od dvobojne mačke, sobnu biljku od stabla, most od zgrade

blank

Uz strojno učenje, pametni telefoni postaju sve pametniji, a kamere Honora View20 mogu prepoznati do 1500 različitih objekata

Umjetna inteligencija za sada najveću primjenu u mobilnim telefonima pronalazi pri korištenju kamere, kako bi se prepoznavanjem objekata dobile kvalitetnije snimke, bez korisnikove intervencije po postavkama. U pozadini se, kod pametnog telefona Honor View 20, nalazi Kirin 980, čipset s neuralnom procesnom jedinicom posebno dizajniranom za rukovanje zadacima vezanim uz AI i strojno učenje, čime je fotografiranje pametnim telefonima nevjerojatno napredovalo. Već duže vrijeme za moderan život i putovanje trebate samo pametni telefon. Dobar pametni telefon.

HONOR View20Kamere s više objektiva mogu razumjeti što vide, senzori su sve snažniji dok pametni algoritmi zamjenjuju optičke procese. 48-megapikselna kamera na Honoru View20 uz umjetnu inteligenciju (AI) može razlikovati pandu od dvobojne mačke, sobnu biljku od stabla, most od zgrade. Optimizira objekt bez potrebe za podešavanjem postavki kamere i može trenutno prepoznati do 1.500 objekata, a zahvaljujući strojnom učenju, sustav s vremenom postaje sve bolji.

blankZrnati noćni snimci dugo su bili problem kod pametnih telefona, ali AI sada pomaže u ostvarivanju doživljaja noćnih vizura gradova kao što su Hong Kong i New York. U slabim svjetlosnim uvjetima, AI umjetno stabilizira snimke dugom ekspozicijom kroz inteligentni odabir i kombiniranje nekoliko različitih okvira, čime dobivamo fotografije bez zamućenja. Tako je moguće snimiti fotografiju ekspozicijom od šest sekundi i dobiti jasnu sliku – čak i ako se ruke tresu.

Nadalje, kamere opremljene umjetnom inteligencijom mogu ostvariti zapanjujuću razinu detalja čak i kad su daleko od onog što snimaju, bilo da je riječ o Eiffelovom tornju u Parizu, Kineskom zidu ili Tokijskom Skytreeu. Honor View 20 prvi je telefon koji koristi sustav stražnjih kamera sa senzorom od 48 megapiksela, a njegov AI Ultra Clarity način rada spaja više ekspozicija kako bi stvorio oštru sliku visoke rezolucije koja sadrži sve detalje i koju možete izrezati, zumirati ili ispisati u veličini lakata.

blank„Umjetna inteligencija i neuronske mreže mogu prepoznati što se nalazi u kadru i dohvatiti najbolju sliku, čak i ako fotografirate bez fokusiranja“ – objašnjava Simon Forrest, glavni tehnološki analitičar u Futuresource Consultingu. Korisnici će primijetiti bolju kvalitetu slike, a ljepota tehnologije je u tome što ne moraju razumjeti kako ona funkcionira. Budući da se proizvođači pametnih telefona najviše razlikuju po kamerama, ulaganje u kamere je ogromno, smatra Forrest.

25.000 selfija – procjenjuje se da ljudi u životu naprave toliko fotografija s prednjom kamerom. Proizvođači ulažu novac i u razvoj prednjih kamera – uz pomoć strojnog učenja, prednja 25-megapikselna kamera Honora View20 može identificirati subjekt i zamagliti ostatak slike stvarajući tzv. bokeh efekt (japanski za zamućenje) koji je popularan kod Instagram portreta. Također može izbrisati nedostatke na licu dok se fotografija snima, čime editiranje posta potencijalno postaje nepotrebno.

Slijedi korištenje umjetne inteligencije u znanosti o materijalima tako da će znanstvenici ubrzati otkrivanje novih spojeva koji će dovesti do fleksibilnih telefona – sedam od deset ispitanika vjeruje da će fleksibilni pametni telefoni biti sveprisutni do 2020., upravo zahvaljujući napretku u znanosti o materijalima.

blankblank