Huawei predstavio predivan novi pametni sat

blank

Huawei Watch GT 2 Pro u mnogim je detaljima sličan proslavljenom modelu Watch GT 2, ali je i primjetno veće mase

Prvo što se primjećuje na novom pametnom satu Huawei Watch GT 2 Pro je predivan dizajn. Još od prvog Huawei Watch modela iz rujna 2015. godine uživamo u odličnom dizajnu, a istu vrijednost nosi i novi sat. U čemu su sličnosti i u čemu su razlike u odnosu na aktualni Huawei Watch GT 2 s 46 milimetara promjera?

Huawei Watch GT 2 & Watch GT 2 Pro
Huawei Watch GT 2 & Watch GT 2 Pro

Novi model promjera 46 milimetara ima isti okrugli AMOLED ekran od 1,39 inča, uz rezoluciju od 454 x 454 piksela. Ipak, vizualna razlika nije jedino što ih razlikuje – primjetno je kako novi model s kućištem od titana ili keramike (uz safirno staklo) nema brojčanik na rubu, izvan ekrana, ali je nešto ipak širi. Točnije, širi je u promjeru za 0,8 milimetara. Malo je i deblji, s 11,4 milimetra debljine je za 0,7 milimetara deblji od modela Watch GT 2. Oba modela na desnoj strani imaju tipke za uključivanje / isključivanje sata te za odabir funkcija.

blank

blank

Novi „Pro“ sat predstavljen na Huaweijevoj Developers konferenciji (HDC), na kojoj je predstavljeno ukupno šest novih proizvoda, ima bateriju koja bi trebala trajati do 14 dana uobičajenog korištenja (5 minuta punjenja dovoljno je za 10 sati korištenja), kao i na aktualnom modelu, ali podržava više od 100 načina vježbanja. Istu tu funkcionalnost prošli je tjedan u Berlinu, na IFA sajmu, predstavio Honor sa satom Watch GS Pro kojeg smo i isprobali u prostorima berlinskog sajma (Messe Berlin).

Sada se nude novi načini vježbanja koji uključuju skijanje, skijaško trčanje, snowboarding i golf. Novi načini su pridruženi postojećim sportovima kako bi korisnicima pružili praćenje performansi u stvarnom vremenu, kao i analizu za profesionalne sportaše.

blank

blank

Masa novog sata Huawei Watch GT 2 Pro je 52 grama (bez narukvice), što je za 9 grama više nego model Huawei Watch GT 2. Sat dolazi u Night crnoj i Nebula sivoj boji, a po narukvici se razlikuje klasična (Classic) verzija s prošivom na narukvici u odnosu na Sport ediciju.

Sat prikazuje osam različitih mjesečevih faza poput mladog mjeseca, punog mjeseca prve četvrtine mjeseca itd. Na ekranu je moguće birati između više od 200 različitih dizajna početnog ekrana (fantastično izgledaju, zar ne?), a uz senzore prati se broj otkucaja srca, prosječna brzina kretanja, nagib staze za skijaško trčanje, boardanje na skijaškom terenu… Pretjerate li u nečemu, sat će glasovno upozoriti na to.

blank

Nadzire se i zasićenost kisikom u krvi tijekom vježbu, a bez ikakve pomoći pametnog telefona ovaj će vas sat vratiti natrag otkud ste i krenuli. Sat prati rutu kretanja te pomaže pri povratku natrag. Ugrađen je i barometar koji prati nadmorsku visinu i otkriva promjene tlaka zraka u stvarnom vremenu. Naravno, nisu to sve mogućnosti koje nudi Huawei Watch GT 2 Pro. Moguće je u memoriju od 4 GB spremiti do 500 pjesama i zatim upariti sat sa slušalicama, bez potrebe za korištenjem telefona.

Spomenimo i da se putem sata mogu primati telefonski pozivi, odbiti dolazni poziv ili isključiti zvuk zvonjenja telefona jer ima zvučnik i mikrofon, ali pri tome sat mora biti spojen na pametni telefon preko Bluetootha. Cool fora je što se laganim dodirom sata na Huaweijev pametni telefon prebacuju fotografije s telefona na sat. I moguće je preko sata obaviti okidanje kamerom na pametnom telefonu.

Huawei Watch GT 2 Pro pokreće Kirin A1, može se spojiti na Android pametne telefone verzije 4.4 ili više te na Apple iOS 9.0 ili više, a cijena za sat je 329 eura (Sport) odnosno 349 eura (Classic).

blank blank blank blank blank blank blank blank