Huawei predstavlja novu seriju pametnih telefon Mate 40

blank

Huawei bi mogao zatvoriti 2020. godinu predstavljanjem svojeg flagship modela Mate 40, a očekuje se više od jednog novog modela

Već nekoliko godina Huaweijeva Mate serija izaziva pozornost korisnika pametnih telefona. Razlozi su najbolje od najboljeg što Huawei trenutno nudi, a naročito u mogućnostima kamere. Takav je bio prošlogodišnji model Huawei Mate 30 Pro, uz Mate 30. Predstavili su i posebnu ediciju Mate 30 RS Porsche Design.

blank
Huawei Mate 30 Pro

Prije dvije godine predstavljen je Mate 20 Pro, a pratili su ga Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 lite kao i 5G pametni telefon Huawei Mate 20 X (5) koji smo isprobali testirajući A1 5G mrežu na zagrebačkom Žitnjaku. Prije godinu i pol, Huawei je u Barceloni predstavio Mate X sa savitljivim ekranom dijagonale od 8 inča, a Mate oznaka djelomično se koristi i za prijenosna računala te za tablete – MatePad i MateBook.

blank
Huawei Mate 20 Pro s tri stražnje kamere

Huawei modele pod oznakom Mate predstavlja od modela Ascend Mate iz 2013. i Ascend Mate 7 iz 2014. godine (u to su vrijeme svi Huaweijevi pametni telefoni nosili oznaku Ascend, kao na primjer Galaxy kod Samsunga). Uslijedili su modeli Mate 8 i Mate S, Mate 9, Mate 10 kao i podmodeli unutar serije.

U 2020. godini predstavljena je većina vrhunskih pametnih telefona koje smo očekivali tako da bi Huawei s modelom Mate 40 mogao zatvoriti godinu koju ćemo pamtiti po izuzetno velikom broju high-end modela smartphoneva.

Novu Mate 40 seriju na globalnom online predstavljanju u četvrtak 22. listopada 2020. u 14 sati prezentirat će izvršni direktor Huawei CBG-a Richard Yu. Na Portofon.com ćemo objaviti sve detalje o novom smartphoneu.

blank
Richard Yu