IFA 2020 bit će održana, ali u novom konceptu

blank

Na tragu odluke o zabrani svih događanja s više od 5000 sudionika, organizator sajma IFA 2020 priprema novi koncept

Berlinska vlada je do 24. listopada 2020. godine, zbog bolesti COVID-19 i epidemije koronavirusa, zabranila sve događaje s više od 5000 sudionika. Pred organizatorom sajma IFA u Berlinu, koji se održava svake godine početkom mjeseca rujna, sad su novi izazovi. Održavanje sajma službeno je potvrđeno sredinom ožujka ove godine – plan je bio održati se od 4. do 9 rujna 2020.

Organizatori gfu i Messe Berlin najavljuju inovativni koncept s kojim će se prilagoditi novim uvjetima, što znači da se sajam potrošačke elektronike i kućanskih aparata neće održati kako je planirano, uz velik broj posjetitelja. Pretpostavljamo da se razmišlja o mogućnosti da se novinarima dopusti ulaz na sajamski prostor kako bi se predstavili noviteti i na taj način spojili proizvođači, brandovi, trgovci i mediji.

blank

Posljednji IFA sajam održan u rujnu 2019. godine, na kojem smo prisustvovali kao jedan od 5361 novinara iz cijelog svijeta, okupio je 238.721 posjetitelja, 1939 izlagača, a tijekom sajma održano je 1,5 milijuna sastanaka te je ugovoreno narudžbi u vrijednosti 4,7 milijardi eura.

IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) jedan je od najstarijih industrijskih sajmova u Njemačkoj, a održava se u Berlinu od 1924. godine.

blank