IFA 2021 planirana za rujan otkazana je za 2022. godinu

blank

Prvotno planiran kao veliki događaj uživo, od 3. do 7. rujna, sajam IFA 2021 otkazan je za sljedeću, 2022. godinu

U rujnu prošle godine održan je IFA sajam u fizičkom obliku, okupio je oko 6000 posjetitelja. Odmah je najavljen sljedeći sajam, za rujan 2021. godine. Međutim, uslijedilo je otkazivanje događaja u potpunosti, nije planiran niti u virtualnom, online izdanju poput ovogodišnjeg CES sajma u Las Vegasu, početkom siječnja 2020.

blank

Vodeći svjetski sajam potrošačke i kućanske elektronike vratit će se u 2022. godini, stoji u službenoj obavijesti koju smo dobili od organizatora IFA sajma, Messe Berlin i gfu Consumer & Home Electronics GmbH. Razlog otkazivanja je globalna zdravstvena nesigurnost zbog Covid-19 bolesti i koronavirusa.

Odluka je donesena nakon detaljnih razgovora sa stručnjacima za javno zdravstvo i brojnim sudionicima. Nekoliko ključnih globalnih zdravstvenih pokazatelja nije krenulo u pravom smjeru kao što se očekivalo – od brze pojave novih varijanti COVID-19, na primjer u Južnoj Aziji, do kontinuiranih neizvjesnosti oko brzine uvođenja cijepljenja programi širom svijeta.

blank

Tvrtkama koje su bile zainteresirane za dolazak u Berlin, kao i medijima i posjetiteljima, to daje nesigurnost u pogledu planiranja proračuna, investicija i putovanja, ali ne samo u Berlin nego i za druge slične događaje širom svijeta. Napominjemo kako se MWC21 planira održati od 28. lipnja do 1. srpnja 2021.

S prostorom sajma se događa još jedna stvar – paviljoni će se koristiti za cijepljenje i hitnu bolnicu, ukoliko to bude trebalo, a sve će trajati duže nego što se prvotno očekivalo.

Istovremeno, pripreme za treći po redu Berlin Photo Week u Arena Berlin i SHIFT Mobility nastavljaju se prema planu – prvi događaj će biti održan od 26. kolovoza do 3. rujna 2021., a drugi od 2. do 4. rujna 2021.

SHIFT Mobility 2021
SHIFT Mobility 2021

Organizatori IFA-e od sada se pripremaju za IFA 2022 koji će se od 2. do 6. rujna 2022. održati kao cjeloviti događaj uživo na berlinskom izložbenom prostoru.