Instagram Lite je spas za pametne telefone s manjom memorijom

blank

Za Android telefone popularne su olakšane aplikacije poput Facebook Lite, koja zauzima manje memorije, a to je smisao i Instagram Lite verzije

Nakon deset mjeseci izostanka ponovo se u Trgovinu Play, za korisnike Android pametnih telefona, vraća mobilna aplikacija Instagram Lite. Inicijalno je korisnicima ponuđena u 2018. godini i zauzima samo 573 kB memorije telefona. Standardna aplikacija Instragram veličine je 30 MB.

Aplikacija u lakšoj izvedbi neće imati AR (Augmented Reality) filtere, a vlasnik Facebook je aplikaciju olakšao i što se tiče koda koji je u većem dijelu smješten u oblak. Korisnicima su i dalje dostupne značajke poput razmjene poruka, video zapisa, gif-ova, naljepnica te podešavanje tamne opcije. Ponovo su podržane i obavijesti, koje su bile nedostupne u prethodnoj verziji aplikacije.

Instagram Lite prvenstveno je namijenjen korisnicima na tržištima u razvoju koji posjeduju pametne telefone s manje radne i interne memorije te se na taj način manje zauzimaju resursi telefona, a samim time se manje opterećuju i procesori te trošenje baterije.