Isprobali smo Aircash aplikaciju i zaradili 50 kuna

blank

Aircash je mobilna aplikacija namijenjena transferu novca i plaćanju raznih usluga. Isprobali smo kako radi

blank

Na Android pametni telefon preuzeli smo Aircash aplikaciju, unijeli osnovne podatke (ime i prezime, mail adresu, broj telefona), a zatim smo prazan račun napunili sa 100 kuna s našeg tekućeg računa. Aplikacija je podržana i za iOS uređaje. Tih 100 kuna prebacili smo putem same mobilne aplikacije unosom podataka o kreditnoj MasterCard kartici. Sve smo standardno odradili, uz jednostavno sučelje i jasne upute. Inače, novac se na Aircash račun može prebaciti gotovinski i putem kartice.

Aplikacija je zaštićena s četveroznamenkastim PIN brojem. Nakon ulaska u aplikaciju dostupna su četiri podizbornika, putem kojih se sve obavlja: uplata, isplata, slanje novca i korištenje usluga (ENC uređaj, Simpa, bonbon, Hrvatska Lutrija i SuperSport).

blank

Za početak, putem AirCash aplikacije isprobali smo nadoplatu ENC računa za plaćanje cestarine. Na računu imamo 100 kuna, a na ENC račun smo prebacili 90 kuna. Unese se broj ENC uređaja, iznos od 90 kuna i to je to. U aplikaciji se automatski osvježava stanje na ENC uređaju.

Zašto nam se sviđa ovaj način nadoplate ENC računa? Dugo godina koristimo ENC i ako račun preko ENC sučelja želimo nadoplatiti petkom navečer ili pak preko vikenda, iznos bi bio vidljiv tek u ponedjeljak ujutro. Dakle, nije nam to baš praktično rješenje ako nadoplatu radimo u posljednji trenutak. Nije nam naplaćena niti naknada za ovu transakciju, ali se za neke druge usluge ipak plaća provizija pa provjerite njihovu isplativost.

Odmah nakon nadoplate ENC-a, na Aircash račun stiglo nam je 50 kuna, koji se dobiju kroz promociju (samo pri prvoj nadoplati ENC uređaja). Imali smo 10 kuna, a sad već imamo 60 kuna.

blank

Uplata novca na Novčanik obavlja se bez ikakve naknade gotovinom na svim Aircash prodajnim mjestima diljem Hrvatske ili samo jednim klikom putem kreditnih i debitnih Visa, Maestro i Mastercard kartica iz Hrvatske i inozemstva.

Samo jednim klikom korisnici Aircash aplikacije mogu poslati novac na račun svojih prijatelja ili obitelji te taj isti novac podignuti u bilo kojoj poslovnici INE, Tiska ili na PBZ bankomatu u cijeloj Hrvatskoj.

Slanje novca je moguće preko telefonskog broja osobe, a za tu uslugu Aircash će vam uzeti proviziju od 1 posto. Dakle, ako šaljete 100 kuna, iznos iz vašeg novčanika u Aircash aplikaciji smanjit će se za 101 kunu. 1 kn iznosi naknada za slanje.

Želite li isplatiti novac iz svog Aircash novčanika plaća se naknada u iznosu 4%. Na primjer, za isplatu od 50 kn naknada će iznositi 2 kn, to jest stanje Novčanika se isplatom 50 kn smanjuje za 52 kn. Kroz samu aplikaciju moguće je pratiti i povijest obavljenih transakcija.

Zanimljiv je način isplate na bankomatima, gdje se 24 sata dnevno može podignuti novac u gotovini bez ikakve bankovne debitne/kreditne kartice, već se isplata izvršava pomoću unosa šesteroznamenkastog koda iz Aircash aplikacije u PBZ bankomat i novčana sredstva su odmah dostupna korisnicima. Do 1.1.2020. ne naplaćuje se naknada prilikom isplate na bankomatima.

Aircash aplikacija od sada nudi i uslugu međunarodnog transfera novca, a ostvareno je to potpisom suradnje s jednom od najvećih svjetskih financijskih institucija za međunarodni transfer novca, tvrtkom RIA koja je dio multinacionalne kompanije Euronet Worldwide. RIA posluje u 155 zemalja, na 389.000 lokacija sa 100 različitih valuta.

Nova usluga korisnicima Aircasha omogućava prijenos novca bilo gdje iz svijeta u Hrvatsku u svega nekoliko sekundi. Pošiljatelji iz svijeta mogu uplaćivati novac u gotovini na tisuću različitih agentskih lokacija ili jednostavno uplatiti karticom putem RIA web stranica. Aircash je prva hrvatska financijska institucija koja je potpisala suradnju sa svjetskim financijskim divom kao što je RIA te na taj način još jednom potvrdila svoj kredibilitet i status.