Isprobali smo samouništavajuće Viber poruke

blank

Poruka koju smo poslali preko Vibera otišla je u „vječna lovišta“ odnosno automatski je izbrisana. Isto to možete i vi napraviti

Aplikacija Viber od sada za više od milijardu korisnika, pa tako i za korisnike u Hrvatskoj, nudi samouništavajuće poruke. Pošaljete li prijatelju, preko Vibera, broj svoje kreditne kartice, fotografiju na kojoj se nalazi neka tajna šifra ili informacija, video u kojem se vidi nešto što ne želite da se dijeli (prosljeđuje) dalje, 10 sekundi nakon što primatelj otvori poruku počinje odbrojavanje do brisanja poruke. I poruke više nema. Nestala je!

Period brisanja može se postaviti za 10 sekundi, 30 sekundi, 1 minuta ili 1 sat. Opcija samouništavajućih (samobrišućih) poruka nije novost u Rakuten Viber aplikaciji, ali je do sada bila dostupna samo u tajnim chatovima, a od sada je dostupna u bilo kojoj 1-na-1 komunikaciji.

Samouništavajuću poruku možete poslati u dva koraka:
– kliknite na ikonu sata na dnu chata i odaberite vremenski period do samouništenja poruke
– upišite tekst ili priložite privitak (fotografija, video).

blank

Napomena: možete i prvo napisati tekst pa tek onda odabrati ikonu sata. Ne zaboravite: odabirom perioda samouništavanja poruka kod određenog kontakta, ta opcija ostaje uključena i nakon što izađete iz chat komunikacije, a odnosi se samo na kontakte s kojima ste koristili ovu opciju. Stoga, ne zaboravite ovu opciju isključiti na isti način, odabirom OFF na dnu ekrana, kako ne biste sve sljedeće poruke, u komunikaciji s ovim kontaktom, slali na isti način.

Viber je prije pet godina, u 2015. godini, predstavio opciju brisanja poruka, a u 2016. godini uveli su enkripciju podataka dok su skriveni i tajni chatovi uvedeni u 2017. godini.

Inače, ako tijekom komunikacije preko Vibera napravite snimku ekrana (screenshot), u chat komunikaciji će to biti vidljivo i vama i drugoj strani. Dakle, jedini način je da s drugim mobitelom ili kamerom snimite ekran, ako ne želite da druga strana zna vaše postupke.

blank