Najavljujemo finale 6. sezone A1 Adria Lige

blank

Regionalni esport događaj A1 Adria Liga uskoro ulazi u finale šeste sezone – održat će se sve četiri esport igre na online završnici

Pandemija koronavirusa učinila je da su gotovo sve velike esport priredbe ove godine odigrane bez publike. Na žalost, odigravanje velikog LAN finala A1 Adria Lige na ovogodišnjem InfoGameru, zbog situacije s koronavirusom, jednostavno uživo nije moguće. Sajam Reboot InfoGamer ove će se godine ipak održati, ali u online izdanju pod nazivom Reboot Online Games Week powered by A1.

Sreća u nesreći za A1 Adria Ligu leži u tome što je tim uhodan i bio spreman reagirati na epidemiološku situaciju jer je svaka druga sezona bila odigrana online pa će tako završiti i šesta. Približavamo se finalnim mečevima sve četiri esport igre na online završnici.

Finala u svim igrama čekaju nas vrlo brzo, već idućeg tjedna u sklopu Reboot Online Games Weeka. Stoga pripremite se na najbolju regionalnu esport akciju!

FIFA

Ova sezona donijela nam je zanimljiv obrat u FIFA natjecanju. Naime, FIFA21 izašla je upravo tijekom sezone, stoga je liga odigrana u dvije različite verzije igre. Prva dva mini finala u igri FIFA20, a posljednje u novom nastavku. Ovo je za neke igrače bio veći izazov, a za neke manji, iako nikako ne možemo umanjiti činjenicu da su mečevi u novom nastavku bili odigrani s ipak nešto manje izuzetno moćnih kartica.

U posljednjem mini finalu dalje su prošla dva igrača: esad1memic i Ajdin977, koji se pridružuju Brstimiru i amketu u velikom FIFA21 finalu kasnije ovoga mjeseca.

Brawl Stars

Teško je govoriti o ovoj sezoni Brawl Starsa bez govora o dominaciji Good Game timova. Organizacija koja je ove godine tek ušla u esport doslovno se šeće grupnom fazom u ovoj igri, a GG timovi osigurali su bodove za prolazak dalje davno prije nego se grupa primakla kraju.

Ovog četvrtka završen je i posljednji kvalifikacijski kup u kojem je pobijedio Good Game Gold. Na kraju grupne faze na vrhu su dva GG tima sa samo nešto manje od 1000 bodova, a protiv njih ćemo u finalu gledati Code Lyoko i FA Deadly.

Clash Royale

Clash Royale nam je ove godine donio mnogo promjena, i to mislimo doslovno. Crushers Esports postali su Team AMG, BCBG Esports su postali Team LAZR, a Totem Esports je u posljednjem odigranom kolu nastupao kao ni manje ni više nego Joža Esports.

Ova previranja u imenovanju dobro su išla s previranjima u plasmanu, ali LAZR i Flayn su još od samog početka čvrsto uhvatili vrh tablice i nisu ga pustili. Flayn je izgubio samo mečeve koje je igrao protiv LAZR-a, a LAZR još uvijek ima 100% učinak bez naznake pada forme.

U Clash Royale ligi tako ćemo u finalu gledati spomenuti Flayn eSports i Team LAZR, kao i Tribe Academy i Joža Esports.

CS:GO

“Dobri stari” CS:GO ove nas je godine opet iznenadio i pokazao zašto je jedan od najvoljenijih esportova u povijesti. Prije početka grupne faze mnogi su na vrh stavljali prošlogodišnje finaliste Blink i lvlUP, ali onda se stvorio Shock Bomb i čak tri kola prije kraja glatko osigurao prolazak u finale. Tim koji je u prvom kolu izgubio vratio se i sada opušteno čeka protivnike u finalnoj seriji.

Posljednji vikend grupne faze donio je velike napetosti za lvlUP i Good Game. Oba tima mogla su proći u finale i nastupiti na završnici, ali na kraju je lvlUP ipak bio prejak za GG i relativno lakom 2:0 pobjedom osigurao svoju kartu u veliko finale.

Good Game tako nije uspio iznenaditi jedan od najtrofejnijih timova na ovim prostorima, ali nema nikakve sumnje da ćemo iduće sezone gledati još jači CS:GO.