Kroz Tele2 mrežu prolazi najviše gigabajta podatkovnog prometa u Hrvatskoj

blank

U svim mobilnim mrežama ukupno je u trećem tromjesečju prošlo 102,3 milijuna gigabajta prometa

Iz Tele2 poručuju kako je upravo njihova mreža u razdoblju od početka srpnja do kraja rujna 2019. zabilježila oko 40 posto od ukupnog podatkovnog prometa svih operatora u pokretnim mrežama što ga je utvrdio HAKOM u svojem izvješću.

Tele2 je u prvih devet mjeseci protekle godine udvostručio ulaganje u razvoj mobilne mreže u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini. Povećanje investicija, osmišljeno planiranje mrežnih kapaciteta i najpovoljnija ponuda za neograničeno korištenje mobilnog interneta rezultirali su time da kroz mobilnu mrežu Tele2 prolazi najviše gigabajta podatkovnog prometa u Hrvatskoj.

Izvještaj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) za treće tromjesečje 2019. godine pokazuje da je u svim mobilnim mrežama ukupno prošlo 102,3 milijuna gigabajta prometa. Iz Tele2 poručuju kako je upravo njihova mreža u tom razdoblju zabilježila oko 40 posto od ukupnog podatkovnog prometa svih operatora u pokretnim mrežama što ga je utvrdio HAKOM u svojem izvješću.

„Trendovi pokazuju da će se količina podataka koja prolazi mobilnim mrežama nastaviti povećavati i da će korisnici zahtijevati sve veće brzine mobilnog surfanja. Kao izazivaču na telekomunikacijskom tržištu, zadovoljstvo korisnika na prvom nam je mjestu te kontinuirano ulažemo u razvoj mreže i usluga kako bismo uspješno odgovorili na sve korisničke potrebe. Danas smo prepoznati kao pouzdan pružatelj usluge, što potvrđuju i HAKOM-ovi podaci, koji pokazuju da je u prvih šest mjeseci 2019. upravo od korisnika Tele2 zaprimljeno najmanje zahtjeva za rješavanjem sporova u odnosu na broj korisnika“, kaže Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2

„Kontinuirano ulažemo u razvoj mreže, bez obzira na to je li riječ o gradnji infrastrukture ili nadogradnji kapaciteta, a porast investicija u 2019. dodatno potvrđuje da razumijemo koliko je život danas nezamisliv bez pristupa internetu i potrebe korisnika da budu neprestano povezani. Naime, 98 posto stanovništva u Hrvatskoj pokriveno je 4G ili 4G+ signalom Tele2, a korisnicima smo omogućili prosječno još veće brzine mobilnog surfanja zahvaljujući nadogradnji mreže na standard 4G+ u trećem tromjesečju 2019. godine. Zato je u ovom trenutku Tele2 mreža najbolja ikada: korisnici mogu surfati još brže na najpovoljnijem mobilnom neograničenom internetu u svakom mjestu ili gradu u Hrvatskoj“, istaknuo je Nenad Šlibar, glavni direktor za tehniku u Tele2. Napominje također da je važno znati kako kvaliteta mobilne usluge ipak ovisi o opterećenosti mreže, jačini signala i karakteristikama uređaja te nije moguće jamčiti minimalnu brzinu i dostupnost usluge u svako doba i na svakoj lokaciji.

Tele2 je u Hrvatskoj s radom startao 17. listopada 2005. godine.