LG-jevi novi televizori za ljubitelje filmova i sporta, ali i za gamere

blank

Ljeto 2020. počinje s novim LG-jevim televizorima koji dolaze u Hrvatsku, a nude stvarnu 8K kvalitetu slike i jedinstvena dizajnerska rješenja

LG Electronics Home Entertainment, globalni lider u segmentu televizora, AV sustava, monitora, projektora i prijenosnih računala, na hrvatsko tržište od lipnja 2020. plasira nove linije televizora za 2020. godinu.

LG serija GX
LG serija GX

Novi portfelj uključuje televizore sa stvarnom 8K kvalitetom slike, vrhunske OLED modele za 2020. godinu s jedinstvenim dizajnom. Modeli OLED serija CX i GX, kao i modeli premium LCD televizora iz kategorije NanoCell od početka lipnja će biti dostupni u domaćim trgovinama, dok se modeli iz OLED serija ZX i WX očekuju do kraja mjeseca. LG-jevi televizori doprinose vrhunskom iskustvu gledanja i igranja videoigara te nude uzbudljive inovacije za ljubitelje filmova ili sporta, kao i za gamere.

LG WX serija 2020
LG WX serija 2020

Tanko kućište, paneli bez pozadinskog osvjetljenja dizajn bez okvira karakteriziraju LG OLED televizore. OLED tehnologija jamči izvrsnu kvalitetu slike sa svojim samoosvjetljujućim, pojedinačno upravljanim pikselima, osiguravajući savršenu crnu, realistične boje i beskonačni kontrast. Elegantni dizajn novih OLED televizora dobar je primjer LG-jeve posvećenosti jedinstvenim dizajnerskim rješenjima.

LG GX Gallery serija televizora ima izuzetno tanko kućište što je moguće zbog tehnologije OLED displeja: panel ne treba zasebno pozadinsko osvjetljenje, jer pikseli sami emitiraju svjetlost. Zbog toga je moguće da 65-inčni televizor GX Gallery ima debljinu od samo 20 mm i za rad mu nije potrebna zasebna upravljačka kutija.

LG GX Gallery serija
LG GX Gallery serija

Stalak televizora nalazi se na stražnjem dijelu TV-a i neprimjetno se spušta prema zidu, baš poput umjetničkog djela u galeriji. Još jedna novost je 48-inčni model iz serije CX s dizajnom bez okvira. Ovaj uređaj označava potpuno novu veličinu displeja u OLED portfelju i može se jednostavno integrirati u bilo koji interijer.

Zbog neusporedivih detalja prikaza i jasnoće slike, serija televizora ZX jedna je od najuzbudljivijih inovacija u novom portfelju, a stvarni tj. Real 8K OLED televizori (modeli 88 OLED ZX i 77 OLED ZX) uskoro će biti dostupni i u Hrvatskoj. Ovi televizori nude četiri puta veću razlučivost od 4K i 16 puta veću razlučivost od full HD-a. Stvarno 8K iskustvo je jamstvo da svi televizori prelaze strogi industrijski standard koji je postavila američka organizacija Consumer Electronics Association (CTA) kao službeni standard industrije za 8K Ultra HD proizvode i usluge.

LG-jeva premium obitelj LCD TV-a, kategorije NanoCell, također će se proširiti s tri stvarna 8K modela (75 i 65-inčne dijagonale u seriji Nano99 te 65-inčna u seriji Nano95), te će svi, kao i OLED proizvodi, nositi logotip CTA 8K UHD. Većina LG OLED televizora za 2020. godinu i 8K NanoCell televizora imaju treću generaciju α (Alpha) 9 procesora s umjetnom inteligencijom. Procesor α9 Gen 3 nastavlja se na ranije LG-jeve procesore, ali dodatno poboljšava kvalitetu slike i zvuka filmova, sporta, igara te drugih vrsta sadržaja uz još snažnije procesiranje i naprednije algoritme dubokog strojnog učenja.

LG OLED 48 inch
LG OLED 48 inch

Televizori s procesorom α9 Gen 3 podržavaju najnovije HDMI specifikacije, uključujući eARC i ALLM, za bolju kvalitetu zvuka i uglađen prikaz pokreta kod gaminga. LG 8K modeli također mogu reproducirati izvorne 8K sadržaje putem HDMI i USB digitalnih ulaza te podržavaju brojne kodeke, uključujući HEVC, VP9 te AV1 koji preferiraju YouTube i drugi veliki pružatelji usluga streaminga. LG 8K televizori su u mogućnosti reproducirati streaming 8K sadržaja prikazujući 60 sličica u sekundi, ali i prikazivati 8K 60P snimke preko HDMI-a.

LG-jevi najnoviji OLED modeli dobili su nagradu udruženja holivudskih profesionalaca za izvanredan inženjerski rad, jer su ovi uređaji prvi i jedini televizori koji ima integrirani softver za kalibraciju na razini hardvera. S obzirom da podržavaju Dolby Vision IQ i UHD Alliance Filmmaker Mode, filmovi se na LG OLED televizorima prikazuju upravo onako kako su to njihovi autori i zamislili.

LG OLED televizori za 2020. godina s novim gaming značajkama savršen su izbor za ljubitelje videoigara. LG je prvi proizvođač koji je službeno proizveo televizor kompatibilan s tehnologijom NVIDIA G-SYNC, a ove godine predstavlja čak 12 novih OLED modela koji podržavaju ovu gaming tehnologiju. G-SYNC osigurava da se brzina osvježavanja televizora prilagodi osvježavanju slike sa spojenog uređaja, tako da se grafika savršeno prikazuje na TV zaslonu.

LG NanoCell
LG NanoCell

Pojedinačnim upravljanjem piksela koji samostalno emitiraju svjetlost na OLED displejima poboljšava se kvaliteta slike, smanjuje se kašnjenje, a vrijeme odziva je ultra brzo – što gaming iskustvo na OLED televizorima čini vrhunskim, bez zastajkivanja i treperenja. LG-jevi OLED i NanoCell televizori za 2020. godinu podržavaju tehnologiju HDMI VRR te je tako LG jedini TV brand koji nudi kompatibilnost sa širokim spektrom opreme za igranje, kao što su grafičke kartice ili gaming konzole. S brzinom osvježavanja od 120 Hz kod LG OLED televizora, brzi pokreti ostaju savršeno detaljni i uočljivi.

LG ZX serija
LG ZX serija

„Ponosni smo što smo najprodavaniji brand OLED televizora na svijetu još od 2013. godine. LG je odlučan pružiti potrošačima izvanredno iskustvo gledanja i zadivljujuću kvalitetu slike, a uz nove LG OLED i NanoCell televizore, korisnici mogu znati da nabavljaju proizvode čije će tehnologije biti još dugo aktualne“, poručio je Damir Mađarević, voditelj prodaje proizvoda za kućnu zabavu u LG-u Hrvatska.

LG-jevi novi modeli televizora dolaze na hrvatsko tržište tijekom lipnja po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama:

LG OLED48CX3LB.AEU – 11.999 kn
LG OLED55CX3LA.AEU – 13.499 kn
LG OLED55GX3LA.AEU – 17.999 kn
LG OLED65CX3LA.AEU – 20.999 kn
LG OLED65WX9LA.AEU – 38.999 kn
LG OLED77CX3LA.AEU – 45.999 kn
LG OLED77GX3LA.AEU – 48.999 kn
LG OLED77ZX9LA.AEU – 134.999 kn
LG OLED88ZX9LA.AEU – 214.999 kn

LG Electronics nastavlja pratiti i prilagođavati se situaciji vezanoj za COVID-19 kako bi što bolje i učinkovitije pružio zaštitu svojim korisnicima i kupcima. Upravo iz tog razloga u većim trgovinama potrošačke elektronike i kućanskih aparata diljem Hrvatske osigurali su LG zone sigurne kupovine u kojima LG omogućava ugodno i sigurno iskustvo kupovine svojih uređaja uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.

LG CX serija
LG CX serija