Microsoft pokrenuo program tehnološke edukacije učitelja

Microsoft

Treninga učitelja Teacher Internship Program Microsoft po prvi put provodi u Hrvatskoj

Cilj edukacije hrvatskih učitelja, kroz provođenje treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP) i polaganje certifikata Microsoft Certified Educator (MCE) je potvrda da učitelj ima kompetencije pismenosti o globalnoj tehnologiji. Time obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku.

TIP treninzi trajat će 12 tjedana, provode se putem online predavanja i predavanja uživo. U prvom treningu TIP Hrvatska sudjeluje 22 učitelja mentora. Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Microsoft

Ovim ispitom nastavnici će dokazati tehničku pismenost i demonstrirati kako su sposobni implementirati vještine 21. stoljeća definirane u programu „21st Century Learning Design“ u svakodnevnu nastavu pomoću Microsoftovih alata za obrazovanje. Uporabom Microsoft tehnologije posebno prilagođene obrazovanju, nastavnik će lakše organizirati svoj sat, poboljšati komunikaciju s učenicima i drugim nastavnicima te omogućiti svakom učeniku da ostvari svoj pravi potencijal.

Sudionici prvog TIP-a, članovi mentorske skupine za provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“ koji podupire provedbu cjelovite kurikuralne reforme, na prvom su se treningu upoznali s Microsoftovim ciljevima u obrazovanju te dobili uvod i kratki pregled narednih 12 tjedana edukacijskog programa TIP. Na drugom ciklusu predavanja, koji je održan ovog tjedna, učitelji mentori učili su o sigurnosti na internetu, STEM obrazovanju i umjetnoj inteligenciji te raspravljali o trenutnim prilikama u hrvatskom školstvu i neizbježnoj transformaciji koja je neophodna hrvatskom školstvu.

Najveći dio ciklusa provodit će se u raspravi, brainstormingu oko novih ideja i metodame koje bi bile primjenjive i učinkovite u daljnjoj digitalizaciji škola. Zajedno sa sudionicima programa, Microsoft prati potrebe školstva i otkriva potencijalne probleme i predrasude te polaznicima pomaže strateški pristupiti promjenama u sustavu školstva.

Microsoft