Nakon Rijeke, pametni spremnici za otpad stigli i na Biokovo

blank

Na samom ulazu u Park prirode Biokovo nalaze se dva pametna spremnika koji će, nakon što se napune, to javiti u centralu

Zahvaljujući solarnim panelima te IoT senzorima napunjenosti pametni spremnici za otpad bežično komuniciraju s A1 NB IoT mrežom namijenjenoj upravo za ovakav tip uređaja koji nisu veliki potrošači energije, a komunikaciju ostvaruju uz vrlo malu količinu podataka.

Zahvaljujući ugrađenoj preši, kapacitet spremnika se povećava za 10 puta te se tako smanjuje učestalost pražnjenja odnosno odvoza otpada. Kad se spremnik napuni, komunicira s A1 Digital IoT cloud platformom u realnom vremenu te je omogućen uvid u status i stanje spremnika.

blank

Dva spremnika na recepciji Parka prirode Biokovo nastavak su donacije koju je A1 Hrvatska u veljači ove godine započela u Rijeci – u centru grada je postavljeno 15 od ukupno planiranih 25 pametnih spremnika za otpad.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Zasigurno će i spomenuti spremnici za otpad privlačiti pozornost, posebno u vrijeme kad moramo paziti na kontakte i čistoću.

Pametnim spremnicima ispunjavaju se najviši higijenski standardi jer se otvaraju beskontaktno i imaju antibakterijski premaz.