Na potresom pogođenim područjima nove bazne stanice

blank

Korisnicima pogođenog područja A1 Hrvatska osigurala je posebne pogodnosti kako komunikacija ne bi bila dovedena u pitanje

A1 Hrvatska povećala je dostupnost signala te omogućila veći kapacitet i bolji pristup internetu na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije.

Odmah nakon potresa krajem prosinca prošle godine vrlo su brzo pregledane i osigurane sve lokacije postojećih baznih stanica. Zatim su svi operatori, uključujući A1 Hrvatska, u koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Stožerom civilne zaštite napravili plan za pokrivanje ovih dodatnih područja.

Postavljanjem mobilnih baznih stanica na lokacijama Kukuruzari i Bijele Vode pokrivena su šira okolna područja, čime je omogućena ne samo bolja i nesmetana komunikacija nego i pristup internetu za školu i rad na daljinu te revitalizaciju gospodarskih aktivnosti i koordinaciju obnove oštećenih objekata.

Infrastruktura na obje lokacije stavljena je na raspolaganje ostalim operatorima. Komunikacija je olakšana na području Bijelih Voda, Maje, Majskog Trtnika, Drenovca Banskog, Dragotina, Donjih Kukuruzara, Panjana i Majura. U tijeku je priprema lokacije za postavljanje još jedne mobilne bazne stanice u mjestu Šaš kojom će biti pokrivena naselja Šaš, Živaja i Slovinci.

Također, na četiri lokacije na postojećoj infrastrukturi postavljena je A1 radijska oprema čime je unaprijeđena komunikacija na području naselja Preloščica, Blinjski Kut, Donje Komarevo, Lukavca Posavskog, Bobovca, Suvoja, Mužilovčice, Strmena, Lonje, Bistrača, Kratečkog, Selišća Sunjskog, Maličke, Perne, Blatuše, Ključara, Crevarske Strane, Brda Utinjskog, Gačeša Sela, Malešić Sela te centra i dijela predgrađa Siska.

Dva dana nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, A1 Hrvatska donirala je 2 milijuna kuna za obnovu, a zaposlenici A1 uključili su se u prikupljanje pomoći za građane. Također, komunikacijskom opremom i uslugama podržane su udruge čija je pomoć na terenu neupitna poput Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Hrvatskog psihijatrijskog društva te Mreže za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore.

Korisnicima pogođenog područja osigurane su posebne pogodnosti kako komunikacija s najbližima i hitnim službama ne bi bila dovedena u pitanje u niti jednom trenutku. Korisnici koji svoje usluge više nisu mogli koristiti nakon potresa izuzeti su od plaćanja računa.

A1 Hrvatska je pokrenuo i nacionalnu crowdfunding kampanju Smirilica s ciljem prikupljanja donacija za obnovu Srednje škole Petrinja. Dodatno, kako bi djeci omogućili što jednostavnije praćenje online nastave za osam obitelji koji trenutno žive u mobilnim kućicama kompanija je donirala neograničeni internet na godinu dana.