Ne propustite pogledati umjetnike IT industrije

blank

Na sedmom po redu Bug Future Show očekuje se oko 3.000 posjetitelja, a organizatori su pripremili zanimljiv program, s naglaskom na znanstvenicima

Tjedan dana prije početak sedmog izdanja tehnološkog showa Bug Future Show, koji će se 6. veljače 2020. održati u zagrebačkom kinu Studentski centar, interes za dolazak na cjelodnevni događaj već je iskazalo 1800 osoba.

Uz višesatno praćenje zanimljivih predavanja i okruglih stolova, očekuje vas i „mukte“ kava, ali pozornost će najviše privući podatkovni znanstvenici za koje se smatra da su današnji umjetnici IT industrije! Naime, četvrtu godinu zaredom posao podatkovnog znanstvenika proglašen je najboljim u Americi (istraživanje Glassdora), a taj posao sve je traženiji i u Hrvatskoj, saznajemo od Dragana Petrica, direktora sadržaja.

blank

Osobe zadužene za integraciju alata za procesiranje podataka, njegovo konfiguriranje i svakodnevnu uporabu Big Data procesa definitivno razvijaju novu poslovnu i informatičku zajednicu. Upravo će se ta zajednica okupiti na Bug Future Showu u organizaciji Buga u partnerstvu s Hrvatskim Telekomom.

Ovogodišnji moto konferencije je “The Art of Science”, a svim posjetiteljima će se pokazati trendovi, tehnologije i uređaji koje su razvijeni u suradnji sa znanstvenicima i umjetnicima, kao i znanstvena i umjetnička dostignuća koja su razvijena kroz tehnologiju. Svoje predavanje imat će i poznata hrvatska meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar.

blank

“Hrvatski Telekom neprestano nudi nove načine korištenja tehnologije, omogućujući korisnicima brzi pristup do više stvari koje vole. Novom tehnologijom povezujemo građane kako bi svi živjeli bolje već danas. Hrvatski Telekom je od prvog dana partner Bug Future Showa i već sedmu godinu upravo je Bug Future Show mjesto na kojem dijelimo uspješnu praksu našoj ICT zajednici”, istaknuo je Bojan Mušćet, urednik digitalnih sadržaja u Hrvatskom Telekomu.

Osim panel diskusije ‘Život u 5G eri’ koju će moderirati član Uprave Hrvatskog Telekoma Boris Drilo, raspravljat će se o budućnosti novca i plaćanja nakon fintech i kripto ere, saznat ćemo kako svoja djela kreiraju digitalni umjetnici, a od aktualnih pobjednika Idea Knockouta doznati kako su se proveli u Las Vegasu, na CES-u 2020. Novitete s tog sajma predstavit će upravo Bojan Mušćet. Više na https://bfs.bug.hr/

Bug Future Show 2019
Bug Future Show 2019