Pametni sat koji je osvojio Hrvate od sada dostupan i u manjoj verziji

blank

Uz 46 mm, Huaweijev pametni sat Watch GT 2 od sada je na hrvatskom tržištu dostupan i u manjoj 42 mm verziji

Dok smo testirali Huawei Watch GT 2 u verziji 46 mm pitali ste nas postoji li verzija od 42 mm (uglavnom se ženski spol raspitivao). Izvedba 42 mm od sada je dostupna na hrvatskom tržištu. Radi se o pametnom satu koji je u vrlo kratkom roku tijekom prošle jeseni privukao simpatije i interes za kupnju većeg broja hrvatskih građana. U jednom je trenutku čak bilo vrlo teško doći do sata za kupnju.

blank

Huawei Watch GT 2 osvojio nas je svojim predivnim dizajnom koji izuzetno asocira na klasične satove, kvalitetno je izrađen, a predivno izgledaju i dvije boje narukvica u kojima je dostupan – smeđoj i crnoj.

Vodootporan je do 5 ATM što znači do dubine 50 metara. Ipak, Huawei ne preporučuje korištenje pri ronjenju, pri skijanju na vodi i u drugim aktivnostima koje uključuju velike brzine kretanja vode.

Ono što uvijek korisnike zanima jeste trajanje baterije, a Huawei Watch GT 2 s jednim punjenjem izdržat će oko tjedan dana, ako ne koristite GPS. S uključenim GPS-om i kontinuiranim raćenjem vježbanja baterija će potrajati do 15 sati.

Kućište sata debljine je 9,4 mm, uz 3D zakrivljenu površinu bez okvira. U memoriju sata može se pohraniti do 500 pjesama (ne može se povezati s pametnim telefonom i na taj način slušati glazbu preko interneta, na primjer). Ali ste zato s ovim satom neovisni o pametnom telefonu ukoliko recimo trčite, a mobitel ste ostavili kod kuće.

blank

Uz Huawei TruSeen 2.0 tehnologiju, Huawei Watch GT 2 prati i dijagnosticira šest uobičajenih problema sa spavanjem, istovremeno pružajući prijedloge za bolji odmor: sat prati otkucaje srca, analizira disanje i daje ukupnu ocjenu o cjelokupnoj kvaliteti sna.

Ukoliko ste pod stresom, ugrađena TruRelax tehnologija odgovorna za cjelodnevno praćenje stresa vodi brigu te čim uoči povećanu razinu stresa korisniku daje savjete za treninge disanja kojima može reducirati razinu stresa. Ova je funkcija dostupna samo pri spajanju s Android pametnim telefonima.

Sat Huawei Watch GT 2 funkcionira uz pametne telefone s Android 4.4 ili novije verzije te uz iOS uređaje verzije 9.0 ili novije. Dostupan je u tri izvedbe: klasičnoj, sportskoj i elegantnoj. Cijena za klasičnu i sportsku izvedbu je 1999 kuna (veljača 2020.) dok se za elegantno izdanje sata treba izdvojiti 300 kuna više (2299 kuna).

Huawei Watch GT 2 46 mm
Huawei Watch GT 2 (46 mm)
Huawei Watch GT 2 42 mm
Huawei Watch GT 2 (42 mm)

Razlike između Huawei Watch GT 2 (46 mm) i Razlike između Huawei Watch GT 2 (42 mm):
– 46 mm verzija debljine je 10,7 mm, a 42 mm ima debljinu od 9,4 mm
– masa verzije 46 mm je 41 gram, (bez remena) dok manji od 42 mm ima masu 29 grama (bez remena)
– AMOLED ekran na verziji 46 mm je dijagonale 1,39 inča (454 x 454 mm), na 42 mm dijagonala je 1,2 inča (390 x 390 mm)
– baterija kod 46 mm traje do dva tjedna, a na 42 mm baterija traje do tjedan dana
– telefonske pozive, uz upareni pametni telefon, podržava samo verzija 46 mm

Za predstojeće Valentinovo 2020 Huawei časti s popustima: u periodu od 1. do 21. veljače 2020. dobit ćete 10 posto popusta pri kupnji, a kupite li dva sata tada je popust 50 posto. Niže cijene su dostupne u trgovinama Hrvatskog Telekoma, Tele2, Elipsa i Smartsona.

Watch, svoj prvi pametni sat, Huawei je predstavio u ožujku 2015. tijekom MWC 2015 u Barceloni. Imao je dijagonalu od 1,4 inča, koristio je Android Wear operativni sustav, 4 GB interne memorije, Bluetooth ali ne i GPS, dok je baterija imala kapacitet 300 mAh (trajanje do dva dana). Masa sata iznosi 60 grama. Pročitajte cijelu povijest pametnih satova Huawei.

Huawei Watch 2015
Huawei Watch (2015.)