Stiglo je novo tehnološko poglavlje u svijetu tehnologija

blank

Televizor je desetljećima „hram“ u našim domovima. Prilikom projektiranja dnevnog boravka ili drugog prostora uvijek zauzima najbolju poziciju i pobjeđuje sve druge uređaje, pa čak i stilski namještaj. Ta magična naprava u kojoj „žive“ milijarde ljudi dosegnula je savršenstvo uz dosad neviđene tehnologije.

Samsung Neo QLED televizori su tehnološki jako napredni televizori – uz Quantum Mini LED diode su među najboljima na tržištu te omogućavaju vrhunske opcije za uživanje u omiljenim sadržajima. Neo QLED 8K prikazuje sve što je moguće zamisliti u našim životima.

blank

LED diode kod Samsung Quantum Mini LED-a veličinom su 40 puta manje od konvencionalnih zahvaljujući ovoj jedinstvenoj tehnologiji. Izuzetno tanak dizajn i precizne boje sada su zaista moguće. Sjećate se scena koje se sastoje od tamnih i svijetlih područja? Uz Quantum HDR 64x tehnologiju više nema izgubljenih scena jer se pri bilo kojoj razini svjetline ne gubi niti jedan detalj zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti prikaza crnih i svijetlih tonova.

4 top Neo QLED 8K značajke

Samsung Quantum Matrix Technology PRO je tehnologija koja optimizira performanse Quantum Mini LED-a, nudi snažne crne detalje stvorene vrhunskim kontrastom i preciznom kontrolom zatamnjenja za isporuku nevjerojatno stvarnih slika.

Koristeći deep-learning tehnologiju dubokog učenja, novorazvijeni Neo Quantum Processor 8K može automatski analizirati i poboljšati sadržaj kako bi stvorio najpreciznije iskustvo gledanja.

Prava 8K rezolucija, zahvaljujući novom umjetnom inteligencijom potpomognutom procesoru Neo Quantum Processor 8K, učinit će vas istinski impresioniranim vraćanjem starih video zapisa u život. Pronađite vaše stare video filmove koji će uz Samsung inteligentne procesore ponovo zablistati, ali u 8K rezoluciji. Dakle, možete vidjeti neke detalje koje do sada niste niti vidjeli. Moguće je to zahvaljujući činjenici što 8K rezolucija ima četiri puta više piksela od 4K. Pravi 8K s rezolucijom 7680 x 4320 piksela može uhvatiti čak i najmanji pokret koji brzo prolazi na ekranu te ga prikazuje jasno i točno.

blank

Dinamičan zvuk neprestano prati kretnje u svim situacijama i omogućuje zvuk kao da ste u sredini scene. Object Tracking Sound Pro je četvrta top značajka – uz AI motion tracker analizira svaku scenu u filmu i pruža dinamične stereo zvukove na temelju svakog pokreta na ekranu. Snažni i energični zvukovi trosmjernog 6.2.2-kanalnog zvučnika snage 80 W omogućuju osjećaj kao da ste i vi dio scene.

TV i soundbar u savršenom skladu

Uz Object Tracking Sound Pro, inovativna Q-Symphony značajka dodatno obrađuje i poboljšava zvuk koji generiraju televizor i soundbar. Time se jamči optimalna kvaliteta zvuka zahvaljujući stetoskopskom zvučnom efektu uz koji se ujedno rješava i problem neujednačenog zvuka između televizora i soundbara.

blank

SpaceFit Sound tehnologija pomoću ugrađenih mikrofona temeljito istražuje prostor i analizira dimenzije prostora u kojem je smješten televizor te korisniku pruža zapanjujući zvuk i iskustvo. Nakon obrade podataka putem soundbar zvučnika pruža se prilagođeni odnosno optimizirani doživljaj zvuka.

Više ništa nećete propustiti

Znate za one situacije kada niste razumjeli dijalog između dvije osobe u omiljenom tv showu. U takvim situacijama u pomoć uskače Active Voice Amplifier (AVA) prilagodbom mnoštva prikladnih značajki. Ugrađeni mikrofon u soundbaru automatski mjeri razinu buke i pojačava glasove ako se šum
nastavi duže od tri sekunde ili prijeđe određeni prag.

blank

Za kraj, pobrinite se za okoliš korištenjem daljinskog upravljača bez baterija. Da, bez baterija, zahvaljujući solarnom punjenju. Daljinski upravljač SolarCell koristi tehnologiju solarnih ćelija tako da se puni i s pomoću vaše unutrašnje rasvjete, a ne samo direktnim izlaganjem suncu. Može se napuniti i putem USB priključka, a zatim će se nadopunjavati cijelo vrijeme.

Više se nikada neće dogoditi subota navečer i otkazivanje baterija u daljinskom, a rezervne baterije nemate u kući. Ova Samsungova inovacija pomaže u preventivi stvaranja otpada od oko 99 milijuna AA baterija koliko ih se u svijetu iskoristi tijekom sedam godina gledanja televizije.