Samsung donirao 150.000 kuna mjestima stradalima u potresu

blank

Tvrtka Samsung Electronics Adriatic i njeni zaposlenici izvršili su financijsku donaciju Hrvatskom Crvenom križu za pomoć potresom stradalim područjima

Kao globalna i društveno odgovorna tvrtka koja aktivno sudjeluje u životu lokalne zajednice, Samsung se donacijom od 150.000 kuna odazvao apelu Crvenog križa za pomoć stanovnicima područja koja su pogođena potresom, a kako bi im se osigurala potrebna pomoć i dostojni uvjeti za život.

Donacija je namijenjena za humanitarnu pomoć Petrinji, Glini i Sisku te okolnim mjestima koja su krajem 2020. stradala u razornom potresu magnitude 6,4 po Richteru.

Kao međunarodna tvrtka koja aktivno sudjeluje u svakodnevnici lokalne zajednice, Samsung je odlučio donirati 150.000 kuna Hrvatskom Crvenom križu, koji trenutno radi na prikupljanju humanitarne pomoći, kako bi svi stradali građani dobili pomoć koja im je potrebna. Dodatan doprinos ovoj donaciji pružili su i zaposlenici tvrtke koji su donirali vlastita sredstva. Mi u tvrtki Samsung Electronics Adriatic razmišljamo globalno, a djelujemo lokalno“, izjavio je novoizabrani predsjednik tvrtke Samsung Electronics Adriatic Hyoung Min. Park.

Tvrtka Samsung Electronics Adriatic djeluje u osam zemalja regije: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Kosovo i Sjeverna Makedonija.