Slanjem Viber stickera potaknut ćete ljude na činjenje dobrih djela

blank

Hrvatski Crveni križ, Rakuten Viber i Mediacor pokrenuli su kampanju pod nazivom „Čini dobro“

Ovih blagdana možete činite dobro uz Hrvatski Crveni križ i Rakuten Viber. Cilj kampanje „Čini dobro“ je motivirati javnost na konkretno pozitivno djelovanje kako bi se promoviralo volontiranje, humanost i socijalna uključenost.

„Kalendar dobrih djela“, koji sadržava prijedloge 24 dobra djela za 24 dana, dio je kampanje, a radi se o prijedlozima koje svatko vrlo jednostavno može učiniti te tako pomoći osobi u potrebi, a sebi uljepšati dan. „Kalendar dobrih djela“ dostupan je na internetskoj stranici www.hck.hr. Usto, „Kalendar dobrih djela“ dobit će i društva Crvenoga križa diljem Hrvatske, kao i povjerenici Crvenoga križa u školama koja se žele uključiti u ovu kampanju dobrote.

blank

Digitalni dio kampanje nadopunjen je posebnim besplatnim Viber sticker paketom, a želi se ljude dodatno potaknuti na činjenje dobrih djela u svojoj zajednici. Može se preuzeti na linku https://stickers.viber.com/pages/redcrosshr2019

Paket sadrži 18 jedinstvenih stickera koje će korisnici Vibera moći dijeliti s obitelji i prijateljima kako bi ih potaknuli na činjenje dobrih dijela tijekom prosinca. Stickeri su svojevrsni podsjetnik na dobra djela kojima bi drugima i sebi mogli uljepšati nadolazeće blagdane, ali služe i za slanje poruka ljubavi, topline i zajedništva. Svaka osoba koja preuzme stickere postaje i član communityja Čini dobro, u sklopu kojeg će korisnici moći razmjenjivati informacije, ideje i dobra djela.

blank

„Želimo podsjetiti svaku osobu da može učiniti barem jedno malo dobro djelo. Pokloniti nekome osmijeh, pomoći nositi vrećicu, saslušati nekoga komu je to potrebno. Nisu potrebne velike geste, dovoljne su i one male pa da naše društvo odmah postane ljepše“, pojašnjava Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ ovu kampanju također promovira putem vlastitih društvenih kanala. Uz kalendar, provodit će se i „Izazov dobrih djela“ koji će biti poslan obrazovnim institucijama, tijelima javne vlasti i partnerima u sustavu civilne zaštite. Cilj izazova je motivirati učenike na činjenje dobrih djela, u čemu će im pomoći povjerenici Crvenog križa u školama. Na izazov će se odgovoriti tako da „izazvana“ osoba ili skupina odabere jedno ili više dobrih djela iz kalendara, a zatim fotografijom ili statusom na društvenim mrežama dokumentira djelo uz pripadajući hashtag #dobradjela

„Zahvaljujući kampanji „Čini dobro“ svaka osoba u Hrvatskoj dobit će priliku putem Vibera podijeliti stickere Crvenog križa i time potaknuti obitelj i prijatelje da kraj godine dočekaju u duhu dobrote. Raspoloženje u comunityju Crvenoga križa na Viberu inspirirat će sve pratitelje na dobra djela tijekom 2020. godine kao i nakon nje“, izjavila je Daniela Ivanova, direktorica razvoja poslovanja u Rakuten Viberu.

blank