Smartphone u praktičnom pakiranju, uz pristupačnu cijenu i dobre performanse

blank

U metalik plavoj i metalik crnoj boji novi Alcatel 1s nasljeđuje seriju 1, ali donosi mnoge specifikacije iz naprednije serije 3

U Barceloni na MWC 2019 Alcatel je iznenadio s potpuno novim modelom 1s, uz Alcatel 3 i Alcatel 3L koji su pozornost privukli svojim specifikacijama, dizajnom ali i najavljenim povoljnim i pristupačnim cijenama. To se i ostvarilo te na hrvatskom tržištu možemo kupiti novi Alcatel 1s uz odlično iskustvo koje pruža.

Uz 8-jezgreni čipset kakav ipak ne očekujemo u ovom cjenovnom razredu, Alcatel 1s kao da govori kako slovo “s” nije slučajno u njegovom nazivu. Super karakteristike koje se nude izlaze izvan okvira početne klase kojoj po nazivu Alcatel 1s pripada: uz 3 GB radne memorije, 5,5-inčni full View ekran rezolucije 720 x 1440 piksela sviđa nam se i dvostruka stražnja kamera rezolucije 13+2 megapiksela (jača se interpolacijom podiže na 16 megapiksela).

blankUz autofokus, otvor blende f/2.0 + f/2.8 kamera će omogućiti dobre foto i video rezultate, uz senzor veličina 1/3” i 1/5”. Video se snima u full HD rezoluciji, a umjetna inteligencija u pozadini otkriva 12 različitih scena te automatski prilagođava postavke kamere. Moguće je sa stražnjom kamerom napraviti bokef efekte zamućivanja pozadine, koristiti razne filtre, uljepšati lice, a Google Lens omogućuje napredno prepoznavanje objekata koje fotografiramo. Ako ne znamo što se nalazi ispred nas, Google Lens bi nam to trebao odgovoriti.

Nadalje, stražnja kamera ugrađena u Alcatel 1s nudi i ručni način fotografiranja, HDR, noćno snimanje, panoramsko također. U video kameri podržana je stabilizacija slike te usporeno (slow motion) snimanje pri 90 sličica u sekundi. Stvarno sve napredne funkcije.

blankPrednja kamera interpolacijom nudi 8 megapiksela (inicijalno 5 megapiksela), fiksirani fokus, a i s njom je moguće dobiti razne efekte poput bokeha, uljepšavanja lica, filtri nude razne opcije dok se uz HDR i noćno snimanje mogu dobiti kvalitetne snimke.

Ali, to nije sve pa Alcatel 1s kroz samo 0,7 sekundi nudi i prepoznavanje lica s prednjom kamerom, a zaštiti telefona pomoći će i ugrađeni senzor otiska prsta na stražnjoj strani kućišta koje nudi metalni finiš. Baterija kapaciteta 3060 mAh omogućit će cjelodnevno korištenje uz multitasking koji pruža uz 3 GB radne memorije.

blankAlcatel 1s u metalik crnoj i metalik plavoj boji pronašli smo u Mobis.hr web shopu po cijeni od 899 kuna (lipanj 2019.). Uz tvorničko jamstvo u trajanju od dvije godine, opcijski se za mobitel nudi i osiguranje za lom ekrana te sva oštećenja koja mogu nastati, a dostava telefona je besplatna.

blank

blank