Sony i Amazon neće nastupiti na MWC zbog koronavirusa

blank
Sonyjev štand na MWC 2019

Nastavlja se niz otkazivanja nastupa na predstojećem Mobile World Congressu. Otkazali su Sony i Amazon

Sony na predstojećem Mobile World Congressu u Barceloni neće predstaviti nove Xperia modele, iako je predstavljanje zakazano za 24. veljače u 8:30 sati. Sonyjevo otkazivanje sigurno će biti veliki udarac ne samo kongresu nego i industriji mobitela. Pri tome ne mislimo samo na nove modele pametnih telefona koji su trebali biti predstavljeni (nasljednik modela Xperia 1, na primjer) nego i na druge komponente koje Sony prodaje velikim proizvođačima telefona.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Na MWC-u neće nastupiti niti Amazon. Iako Amazon do sada nije imao bitne nastupe na ovom sajmu, ipak će vijest o njihovom otkazivanju odjeknuti i vjerojatno izazvati lančanu reakciju.

Amazon Echo Glow
Amazon Echo Glow

Ove dvije tvrtke nastavljaju niz koji su započeli LG i Ericsson. I dok je Ericsson već najavio različita lokalna događanja (Ericsson Unpacked) na kojima će predstaviti ono što su namjeravali pokazati u Barceloni, Sony se odlučio na predstavljanje putem YouTube kanala tako da ćemo biti zakinuti i nećemo vidjeti nove modele uživo.

Iako je organizator sajma, GSMA, objavio izuzetno visoke mjere sigurnosti što se tiče zdravlja tijekom održavanja MWX 2020 (jedna od mjera je i zabrana ulaska na sajam putnicima iz kineske pokrajine Hubei, a svi ostali će morati dokazati svoje zdravstveno stanje), neke tvrtke su ipak procijenile kako ne žele živote svojih zaposlenika i posjetitelja izlagati potencijalnom riziku od Coronavirusa.

Sony stand Barcelona MWC 2019
Sonyjev štand u Barceloni na MWC 2019

U ovom trenutku (10. veljače 2020.) službeni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od nCoV u svijetu (izvor ECDC) je 37.564, umrlih je 813 osoba dok je u Europi trenutno samo 37 osoba oboljelo (među njima je jedna osoba u Španjolskoj). U Hrvatskoj nitko nije zaraženom Coronavirusom.