Ericsson, jedan od najvećih izlagača, otkazao svoj dolazak na MWC u Barceloni

blank

Nakon LG-ja, još je jedna velika kompanija donijela odluku o otkazivanju nastupa na MWC kongresu u Barceloni – Ericsson je odluku donio zbog potencijalnog rizika koronavirusa

Službeno je! Ericsson je otkazao svoj nastup na Mobile World Congressu u Barceloni, a razlog povlačenja je – koronavirus. Razlog koji se ističe su zdravlje i sigurnost Ericssonovih zaposlenika, kupaca i drugih osoba koje bi došle posjetiti Ericssonova 5G rješenja koja su planirali predstaviti na MWC 2020.

Nakon izbijanja i nastavka širenja Coronavirusa, Ericsson je pomno pratio razvoj događaja i pridržavao se preporuka relevantnih državnih i međunarodnih tijela, kao što je Svjetska zdravstvena organizacija WHO. Tvrtka je već poduzela niz mjera predostrožnosti kako bi osigurala zdravlje i sigurnost zaposlenih i umanjila utjecaj koronvirusa na poslovanje tvrtke.

Nakon opsežne interne procjene rizika iz predostrožnosti je donesena odluka o povlačenju. Iako je GSMA, organizacija koja organizira MWC u Barceloni, poduzela sve kako bi se kontrolirao rizik, Ericsson kao jedan od najvećih izlagača s tisućama posjetitelja niti uz nizak rizik ne pristaje na nastup.

blank

Sve ono što je bilo planirano za Barcelonu predstavit će se na lokalnim događanjima pod nazivom „Ericsson Unboxed“.

Prije Ericssonove odluke o nenastupanju jedino je LG službeno potvrdio kako neće nastupiti na MWC 2020 dok je ZTE otkazao samo događanja izvan samog kongresa. Za sada se druge tvrtke, koje standardno nastupaju svake godine, drže plana nastupa, a dokazuju nam to i svakodnevne potvrde sudjelovanja na koja je Portofon.com pozvan na predstojećem MWC 2020.