Oscar južnokorejskom filmu Parasite, Samsung pokazao Galaxy Z Flip

blank

Zgodno se preklopilo na 92. dodjeli Oscara, nagrade za najbolje filmske nagrade – dominirali su južnokorejci, u svakom slučaju. Nas je pak Galaxy Z Flip podsjetio na legendarni SGH-A300

Na dodjeli prestižnih filmskih (Academy Awards) nagrada Oscar u Dolby Theatreu u Los Angelesu, uz ceremoniju je tijekom pauze prikazana reklama u kojoj se vidio novi Samsungov preklopni mobitel sa savitljivim ekranom Galaxy Z Flip.

Iako se prvo pokazivanje novog modela Samsunga očekivalo u utorak 11. veljače 2020. u 20 sati po našem vremenu, tijekom Unpacked događaja na kojem će biti predstavljeni i nasljednici modela iz serije Galaxy S10, očigledno su Korejci iskoristili aktualnu situaciju i pokazali svoj zanimljivi Android pametni telefon u nešto kompaktnijem izdanju nego prošlogodišnji Galaxy Fold (predstavljen je u veljači 2019.).

U reklami se može vidjeti osrednje velik preklopni telefon koji postaje velik nakon rasklapanja, a tada do izražaja dolazi veći fullHD+ ekran od (očekivanih) 6,7 inča. S vanjske će se strane nalaziti manji ekran dijagonale 1,06 inča i rezolucije 300 x 116 piksela.

blank

Od specifikacija, očekuje se da će Samsung Galaxy Z Flip imati 8 GB radne i 256 GB interne memorije (bez mogućnosti proširenja), čipset bi trebao biti Snaldragon 855+, a dvostruka stražnja kamera ima 12-megapikselni senzor. Prednja od 10 megapiksela nalazi se pored omanjeg ekrana na kojem će se prikazivati informacije o dolaznom pozivu, a vjerojatno će služiti i kao preglednik za kameru. Očekivani dolazak u prodaju je već za Valentinovo, od 14. veljače 2020, dok bi cijena trebala iznositi 1400 USD.

blank

Podsjeća nas Galaxy Z Flip na model Samsung SGH-A300, jedan od prvih mobitela s vanjskim ekranom kojeg su Korejci predstavili davne 2001. godine, a kasnije je model dobio nadimak „veš mašina“, zbog svojeg izgleda.

I dok je rezolucija kod vanjskog (plavog) ekrana na Galaxy Z Flip 300 x 116 piksela, A300 je nudio samo 80 x 48 piksela. Unutarnji ekran na A300 prikazivao je samo četiri nijanse pri zelenom pozadinskom osvjetljenju dok je unutarnji dolazio u omjeru 1:1, uz rezoluciju 128 x 128 piksela.

Samsung SGH-A300
Samsung SGH-A300

Samsung SGH-A300 je jedan od najbitnijih mobitela u povijesti mobilne telefonije. Vidjet ćemo kako će proći Galaxy Z Flip, pomalo kompliciranog naziva. Možda bi mu bolje odgovarao naziv Galaxy S Flip.

Za najbolji film u 2019. godini natjecali su se:
Parasite
Joker
1917
Ford v Ferrari (‘Le Mans 66)
The Irishman
Once Upon a Time… in Hollywood
Jojo Rabbit
Marriage Story
Little Women