Tablet za djecu: Alcatel TKEE Mini

blank

Alcatelov tablet namijenjen je za zabavu, ali i za edukaciju djece kroz igru

Tablet za djecu Alcatel TKEE Mini potaknut će djecu na učenje kroz igru, ali i interaktivne knjige za različite dobi djece, uz inteligentna pitanja i odgovore, uz pomoć Google Assistanta.

Karakterizira ga atraktivan, sportski dizajn, a odvojiva futrola sa zaštitnim rubovima i mekanim zaobljenim kutovima brine se i za sigurnost djece. Ukoliko tablet padne s visine oko jedan metar, ne bi se ništa trebalo dogoditi. Dolazi sa sklopivim stražnjim postoljem.

blank

Zanimljivo je kako se mislilo i na dječje oči te se tablet može podesiti za rad s udaljenosti od 25 centimetara. Dostupno je i upozorenje odnosno isključivanje tableta nakon 30 minuta rada. Alcatel TKEE Mini je prošao TUV test, međunarodno certificirani test kvalitete zaštite očiju te koristi rješenje za filtriranje plave svjetlosti.

Sučelje operativnog sustava prilagođeno je djeci, nudi se više različitih profila ukoliko tablet koristi više djece, roditeljska kontrola, kontrola pristupa nepoželjnim web stranicama.

blank

Android 9 Pie tablet mase 440 grama ima bateriju kapaciteta 2580 mAh, 1,5 GB radne i 16 GB interne memorije (korisniku je dostupno 12 GB), a memorija je proširiva karticama za dodatnih 128 GB. Stereo zvučnici, prednja i stražnja kamera od 2 megapiksela, Bluetooth, Wi-Fi ostale su funkcionalnosti koje nudi Alcatel TKEE Mini kojeg pokreće čipset MT8167D s četiri jezgre koje rade na taktu do 1,3 GHz.

Tablet bi trebao imati cijenu od 79 eura, a u prodaju na određena tržišta stiže u prvom tromjesečju 2020. godine.