U Hrvatsku stigli Samsung Galaxy Note10 i Note10+

blank

blank

Na hrvatskoj premijeri u Zagrebu otkrivene su cijene za nova dva Android pametna telefona – Samsung Galaxy Note10 i Note10+

Od danas su Samsung Galaxy Note10 i Note10+ dostupni u prodaji u Hrvatskoj – Note10 s 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije (bez mogućnosti proširenja) u Aura sjajnoj, Aura rozoj i Aura crnoj boji s ekranom od 6,3 inča ima cijenu 7399 kuna.

blank

Za pola inča veći ekran ima Galaxy Note10+ koji je dostupan također u tri boje, s tim da se za plus model ne nudi Aura roza boja nego Aura bijela, a cijena za verziju s 12 GB RAM i 256 GB iznosi 8499 kuna. Vrh ponude je Galaxy Note10+ s dvostruko više interne memorije (512 GB) i cijenom od 9299 kuna, a kod oba plus modela memorija uređaja proširiva je microSD karticama do 1 TB.

Dva nova Note10 modela razlikuju se i po rezoluciji ekrana, po broju stražnjih kamera, a povezuje ih S Pen olovka koja sada donosi upravljanje gestama jer u malenom kućištu sadrži ne samo bateriju i Bluetooth nego i akcelerometar i žiroskop. Vrh olovke u stanju je raspoznati do 4096 točaka pritiska, a za samo 6 minuta punjenja unutar samog kućišta Note10 mobitela dobit ćete autonomiju od 11 sati korištenja.

blank

Imate li priliku u nekom prodajnom centru isprobati nove Note10 i Note10 modele, svakako prvo na olovki pritisnite maleni gumb. S njim ćete pokrenuti kameru, a dvostrukim pritiskom na gumb promijenit ćete odabir kamere, prednje ili stražnje. Sad slijedi najbolji dio, nakon što ste to odobrili u postavkama olovke unutar postavki telefona: kretanjem olovkom po prostoru, uz prethodno pritisnuti gumb na kameri, promijenit ćete način snimanja iz fotografije u video ili neki drugi.

blank

Ako mahnete olovkom prema desno ili lijevo, ovisno u kojem ste trenutno odabiru, odabrat ćete snimanje videa. Stisnete tipku na olovki, a video snimanje će početi. Zavrtite li ruku u smjeru kazaljke na satu, zumirat ćete sliku. Obrnuti smjer geste odzumirat će kadar. Ako ste u načinu fotografiranje, pritiskom na tipku na olovki napravit ćete fotografiju.

Naravno, nisu to jedine mogućnosti koje nudi izuzetno napredna olovka na Note10 uređajima – moguće je u radu kamere koristiti unos crteža ili bilo čega drugoga na kameri, a ako to napravite prilikom snimanja osobe (recimo, nacrtate joj olovkom brkove), gdje god da se ta osoba pomakne ili okrene glavu, brkovi će ju slijediti.

blank

U Zagrebu je, nakon službenog predstavljanja novih Note10 modela u New Yorku, demonstrirano još nekoliko zanimljivih mogućnosti koje nude uređaji – prilikom snimanja video filmova moguće je odabrati bokeh način tako da se pozadina može zamutiti ili pak izoštriti, a DeX način rada omogućuje da se mobiteli koriste kao računala, spajanjem tipkovnice i miša na DeX stanicu.

Otkrijte što sve donose novi Samsung Galaxy Note10 i Note10+

blank