Uklanjanjem punjača i slušalica iz pakiranja Samsung je učinio dobro djelo za okoliš

blank

Kako sačuvati 45.000 stabala? Samsung je to uspio koristeći 100% recikliranu ili papirnatu ambalažu iz održivih izvora

Recikliranim ekološkim pakiranjem može se utjecati na okoliš i na ekstremne vremenske prilike kojima svjedočimo u posljednjim godinama. Pariškim sporazumom zemlje diljem svijeta složile su se da je nužno poduzeti određene promjene kako bi se smanjile emisije ugljika te ograničio porast globalne temperature.

Svaki Samsung Galaxy S21 uređaj iz istoimene serije zapakiran je u kutiju izrađenu od valovitog kartona, umjesto tvrdog papira, što povećava mogućnost njenog recikliranja. Pakiranje S21 serije pametnih telefona sadrži samo 4% plastike i 58% papira koje je korišteno u ambalaži Galaxy S7 serije iz 2016. godine.

blank

Omogućilo je to smanjenje količine otpada po jedinici pakiranja za čak 49%, čime se godišnje sačuva oko 45.000 stabala. Drvo staro 30 godina može proizvesti 59 kg papira. Kontinuiranim ulaganjem u održivost, Samsung je smanjio emisiju ugljika pri razvoju ambalaže za 50% u usporedbi s Galaxy S7 serijom (podaci o količini ugljika temelje se na kombinaciji učinkovitosti proizvoda i pakiranja).

Zahvaljujući minimalističkom dizajnu pakiranja i promjeni materijala korištenih tijekom proizvodnje, distribucije, uporabe i odlaganja proizvoda, Samsung Galaxy S21 pametni telefoni od britanske neprofitne udruge Carbon Trust dobili su certifikat koji potvrđuje smanjenje ugljika pri razvoju ambalaže u odnosu na modele iz prethodne S serije.