Uz pomoć tehnologije mješovite stvarnosti izvedena medicinska operacija

blank

15 kirurga iz 13 zemalja izveli su 13 ortopedskih operacija pomoću primjene tehnologije mješovite stvarnosti

24 sata trajale su ortopedske operacije koje je 15 kirurga obavilo kroz virtualnu suradnju. Kirurzi su virtualno surađivali koristeći Microsoft HoloLens 2 i Dynamics 365 Remote Assist. Sve je vodio profesor Thomas Grégory iz bolnice Avicenne (AP-HP) u Francuskoj – prvu operaciju koristeći mješovitu stvarnost izveo je u prosincu 2017.

Iz bolnice Avicenne (AP-HP) operacija je „obišla“ niz zemalja, uključujući Francusku, Indiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Južnoafričku Republiku, Ukrajinu, Njemačku, Belgiju, Maroko, Brazil, Boliviju, Meksiko, SAD i Veliku Britaniju.

blank

Opremljeni s Microsoft HoloLensom 2 i Dynamics 365 Remote Assistom kirurzi u svakoj zemlji mogli su:
– vizualizirati i upravljati operacijom putem holograma
– podijeliti svoj pogled na operaciju u stvarnom vremenu, koristeći stručnost udaljenih kolega kada je riječ o različitim kliničkim slučajevima
– obučavati svoje kolege na daljinu, obogaćujući njihove kirurške prakse.

HoloLens je bežični, holografski pametan uređaj s mješovitom stvarnošću, koji se povezuje s aplikacijama i rješenjima da bi poboljšao ili omogućio suradnju, inovacije i produktivnost. U usporedbi s prethodnim dizajnom, HoloLens 2 je lakši, ugodniji za nošenje i imerzivniji za kirurga. Tehnologija praćenja ruku i očiju otkriva gdje je kirurg usmjerio pogled, omogućavajući mu da radi s većom preciznošću.

Sav sadržaj koji se mogao pogledati tijekom prijenosa događaja bit će dostupan na https://aka.ms/24h