Treće izdanje Berlin Photo Weeka održat će se na ljeto

blank

Berlinski tjedan fotografije po treći se put održava u Berlinu, a trajat će od 26. kolovoza do 3. rujna 2021. u Areni Berlin

Na berlinskoj rijeci Spree smještena je Arena Berlin. Tjedan fotografije bit će održan na lokaciji omiljenoj za umjetničke sajmove, koncerte, ljetne festivale i još mnogo toga. Berlin Photo Week ove godine također ima revidirani koncept. Spajanje s Messe Berlin najavljeno je u jesen 2020.

– Jedinstvenim konceptom – kombinirajući fotografiju, video i umjetnost s najnovijim inovacijama u industriji slika – Berlin Photo Week okuplja kreativce, umjetnike, profesionalce za obradu slika, foto entuzijaste i poznate osobe te ih spaja s medijskim tvrtkama, vodećim brandovima u foto industriji te s mnogim drugim brandovima kojima su fotografije bitan element korporativnog identiteta“, izjavio je Jens Heithecker, izvršni potpredsjednik Messe Berlin Group i izvršni direktor IFA sajma.

Od brandova koje možemo očekivati na Berlin Photo Week 2021 potvrđeni su Panasonic, Leica, WhiteWall i mnogi drugi. Jedan od bitnijih događaja na sajmu bit će ekskluzivna prezentacija djela kultnog američko-ruskog fotografa Georgea Hoyningen-Huenea, koji je radio za renomirane časopise kao što su Vogue, Vanity Fair i Harper’s Bazaar. Fotografije će biti dostupne u izložbenom prostoru vile Grisebach Berlin.

Nadalje, proizvođač fotoaparata Leica planira međugeneracijsku izložbu posvećenu trima ženskim fotografima Leica koja će biti prikazana na terenu Arene Berlin.

Nakon što se 3. rujna održi posljednji dan Berlin Photo Weeka, isti dan se otvara IFA 2021, najznačajniji svjetski sajam potrošačke i kućanske elektronike.