WebOS 6.0 stiže na pametne televizore LG

blank

LG-jevi modeli OLED, QNED Mini LED, NanoCell i UHD televizora za 2021. godinu dobit će pametnu platformu webOS 6.0

Najnovija verzija LG-jeve pametne TV platforme webOS 6.0 ponudit će gledateljima ugodnije i intuitivnije iskustvo otkrivanja sadržaja, spajanje pametnog telefona i televizora, koristit će se nadograđena umjetna inteligencija LG ThinQ unutar platforme webOS 6.0. Bit će podržane nove glasovne naredbe i za Google Assistanta i za Amazon Alexu, što će upravljanje televizorom i pretraživanjem streaming usluga, interneta i kanala činiti lakšim nego ikad prije.

Koristite li webOS od prije na LG-jevim televizorima primijetit ćete atraktivno nadograđeni početni zaslon redizajniran za poboljšano korištenje te kako bi odgovorio na promjene u potrebama i navikama gledatelja sadržaja. Početni zaslon omogućava brži pristup najčešće korištenim aplikacijama i pojednostavljuje otkrivanje sadržaja s preporukama na temelju preferencija korisnika i povijesti gledanja.

blank

Sve je prikazano na cijelom zaslonu kako bi se pokazao željeni sadržaj i povezane informacije pa je tako novi početni zaslon središnje mjesto za postavke i bolji webOS ekosustav.

Daljinski upravljač Magic Remote omogućuje prepoznavanja glasa kako bi se televizorom glasovno upravljalo koristeći LG ThinQ, Amazon Alexu ili Google Assistanta. Novi Magic Remote nudi značajke koje su prilagođene korisnicima, uključujući brže veze između televizora i drugih uređaja i posebne tipke za pristup popularnim pružateljima sadržaja kao što su Netflix, Amazon Prime Video i Disney +.

NFC funkcija Magic Tap pomoću jednog dodira na Magic Remoteu pruža trenutni pristup mnoštvu uzbudljivih mogućnosti gledanja. Jednostavnim dodirivanjem pametnog telefona na kojemu je omogućena NFC funkcija, gledatelji mogu dijeliti sadržaj sa svojih telefona na televizor ili obrnuto.

Korisnici mogu gledati sadržaj pohranjen na mobilnim telefonima na svojim televizorima LG, a pritom i dalje koristiti svoje omiljene aplikacije i značajke na pametnom telefonu.

LG će od 11. siječnja 2021. najnovije televizore, koji imaju platformu webOS 6.0, izložiti u LG-jevom virtualnom izložbenom štandu za vrijeme sajma CES 2021.