Houseparty i Zoom aplikacije za one koji poštuju pravilo #ostanidoma

blank

Mobilna i desktop aplikacija Houseparty omogućuje grupne video pozive i grupni chat dok ste kod kuće i pazite da ne dobijete i proširite koronavirus, a daleko više se koriste Skype i Zoom

Aplikacija za rad od kuće treba nadomjestiti uvjete kakve inače imamo na radnom mjestu. S obzirom da su mnogi svoje stanove i kuće pretvorili u radne prostore, javlja se sve veća potreba za aplikacijama koje olakšavaju rad od kuće i omogućuju socijalnu izolaciju te poštovanje #ostanidoma.

blank

Uz besplatne aplikacije Skype, Zoom, Slack, Hangouts, FaceTime i Teams sve se češće koristi mobilna i desktop aplikacija Houseparty. Iako nema tako velik broj korisnika kao prve dvije aplikacije (Skype 59,1 milijuna, Zoom 4,3 milijuna korisnika), Houseparty aplikacija je sve popularnija za sve one koji trebaju video chat servis kako bi bili povezani sa svojim radnim kolegama, prijateljima, s obitelji. Ovo su aplikacije idealne za video pozive za vrijeme dok za trećinu stanovništva na Zemlji traje “Lockdown”.

Prema podacima Priori Data, preuzimanje odnosno download aplikacija Skype, Zoom i Houseparty povećano je za za više od 100 posto. Skype, aplikacija za videokonferencije, u ožujku 2020. preuzeta je gotovo 27 milijuna puta dok je u siječnju preuzeta samo 2,1 milijuna puta. U ožujku 2002. aplikacija Skype svaki dan ima 59 milijuna aktivnih korisnika, putem iOS i Android aplikacija.

Zoom aplikacija

blank

Zoom aplikacija je definitivno zvijezda u usponu među aplikacijama za video chat te u ovom trenutku svakodnevno ima 4,3 milijuna aktivnih korisnika. Aplikacija je u ožujku 2020. preuzeta 6,2 milijuna puta. Javlja nam to sve veći broj prijatelja koji su teretane, fitness prostore i prostore za razne druge sportske aktivnosti i treninge zamijenili vježbanjem kod kuće, upravo koristeći alikaciju Zoom, bilo na mobitelu, tabletu ili računalu.

Napomenimo i kako se Zoom specijalizirao za video konferencije dok se Skype koristi i za druge načine komunikacije. Isto tako, u podatke nije uključen Skype for Business. Treba reći i kako se podaci ne odnose na cijeli mjesec ožujak nego samo od 1. do 26. ožujka 2020.

Preuzmite na svoj Android smartphone aplikaciju Zoom
Preuzmite na svoj iPhone smartphone (iOS uređaj) aplikaciju Zoom

Houseparty aplikacija

blank

Besplatna aplikacija Houseparty tijekom 26 dana ožujka 2020. preuzeta je 5,1 milijuna puta dok je u siječnju i veljači broj preuzimanja bio mizeran. U prosjeku, korisnici provode 51 minutu dnevno koristeći grupne ili jedan-na-jedan video chatove. Aplikacija Houseparty lansirana je u veljači 2016. godine, dostupna je za iOS (iPhone, iPad i iPod touch) i Android mobilne uređaje te MacOS uređaje. Houseparty se može koristiti i putem Chrome internetskog pretraživača.

Za razliku od aplikacije Zoom, aplikacija Houseparty dopušta da u jednoj virtualnoj sobi bude maksimalno osam osoba. Razlog je veća intimnost. Ukoliko ste u tom trenutku aktivni, a netko od prijatelja pozove u video chat prijatelja kojeg ne poznajete, aplikacija će vas na to upozoriti. Naravno, takve prijatelje tijekom aktivnog poziva može jednostavnim dodirom dodati kao prijatelje.

blank

Houseparty omogućuje i druge značajke za video pozive poput snimanja i zatim kasnije slanje drugim prijateljima ili osobama u istoj sobi, putem funkcije Facemail. Nadalje, putem Houseparty aplikacije moguće je dijeljenje onoga što se nalazi na vašem ekranu, kao što to omogućuje i Zoom, na primjer.

Nadalje, moguće je putem Houseparty aplikacije i igranje igara, što ne nude druge aplikacije -igre poput trivia, Pictionary, Apples to Apples. Većina igara je besplatna, ali postoje i neke poput Heads Up! koje se dodatno naplaćuju. Ako ne želite da vam tijekom svih 24 sata u danu dolaze obavijesti o tome tko je od vaših prijatelja online, u postavkama isključite takve obavijesti.

blank

U ovom trenutku ukupno aplikacija na Google Play trgovini ima 10 milijuna preuzimanja. Da biste preuzeli aplikaciju Houseparty na svoj iOS uređaj potrebno je imati iOS 9.0 ili noviji. Vlasnici Androida trebaju imati uređaj s verzijom Android 4.4 ili novijom.

Preuzmite na svoj Android smartphone aplikaciju Houseparty
Preuzmite na svoj iPhone smartphone (iOS uređaj) aplikaciju Houseparty

blank