Kako se sam ošišati je jedan od traženijih pojmova

blank

Frizerski saloni su zatvoreni. Mnogi pribjegavaju metodi DIY odnosno napravi sam (svoju frizuru, skrati vrhove, oboji kosu)

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. u Hrvatskoj u sljedećih 30 dana ne rade frizerski saloni, kako bi se spriječilo širenje koronavirusom. Za to vrijeme kosa raste (onima koji ju imaju na glavi). Zamislite u kakvom su očaju bile sve žene i svi muškarci koji su za 20. ožujka bili naručeni na frizuru širom Hrvatske?!

S obzirom da nije preporučen izlazak iz kuće, nekima to trenutno nije na listi problema, ali mnogi i kod kuće žele lijepo izgledati. Ili ne žele imati dugu kosu. Kako se sam ošišati, kako skratiti ispucale vrhove kose, kako obojati kosu?

blank

Jedan od prvih sugeriranih pojmova na YouTubeu, nakon što se napiše “kako se sam”, jeste kako se sam ošišati. Većina video filmova snimljena je prije nekoliko godina, pojedini filmovi imaju oko 700.000 pregleda. Ne sumnjamo kako je veći broj pregleda nastao u posljednjih tjedan-dva dana.
Google Trends pojam “kako se sam ošišati” vrhunac je doživio u ožujku, a konkretni podaci dolaze iz Velike Britanije.

U trgovinama prehranom mogu se kupiti i škare, vjerojatno i šišači na struju, što već godinama prakticiraju mnogi s manje kose na glavi. U nastavku pogledajte koliki interes na Google tražilici u ožujku pokazuju Britanci, upisujući pojam “how to cut own hair” (izvor: Google Trends).

blank

 

Pogledajte kako žena može sama srediti svoju frizuru, ne samo skratiti šiške nego se i ošišati (kod kuće, sama):

 

Kako žena može sama obojati (ofarbati) kosu kod kuće:

 

Pogledajte kako se riješiti ispucalih vrhova kose za samo nekoliko minuta (kod kuće, naravno):