Imate uključene besplatne minute i mislite da ste sigurni od dodatnih troškova

blank

U tarifnim modelima, bilo na prepaid ili pretplatu, uključen je određeni ili čak neograničeni broj minuta razgovora, ali neki se pozivi naplaćuju kao da pozivate u inozemstvo

Recimo da želite kontaktirati Hrvatsku poštu kako biste provjerili status vaše pošiljke koja je stigla u Hrvatsku, prešla je hrvatsku granicu, ali nikako da pošiljka stigne na vašu kućnu adresu. Iako putem praćenja pošiljke vidite da je pošiljka već danima u Hrvatskoj.

Zovete kontakt broj 072-303-304, dakle službu za korisnike Hrvatske pošte. Ako ste prepaid korisnik i uz mjesečni iznos od recimo 80 kuna za tarifni model ostavljate na računu 20 kuna za plaćanje parkinga, pozivom na brojeve koji počinju s predbrojem 072 nećete kasnije imati za platiti parking putem SMS poruke.

Možda ćete nazvati Zagrebački Holding na 072-500-400 kako biste provjerili informaciju vezanu uz parkiranje, odvoz smeća, gradska groblja, zagrebačke ceste…

Cijena poziva prema brojevima koji počinju predbrojem 072 može vas koštati i 1,86 kuna po minuti. To je čak skuplje nego da pozivate neki telefonski broj prema Europskoj uniji (Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija…) jer je najveća moguća cijena ograničena na 1,76 kuna po minuti.

Radi se o brojevima s posebnom tarifom i vrlo često minute razgovora prema ovim brojevima nisu uključene u vašu tarifu. Ipak, o tome ćete biti obaviješteni prilikom uspostave poziva pa ako sumnjate na naplatu, najbolje je da prekinete poziv i nazovete službu za korisnike vašeg mobilnog operatora kako biste provjerili koliko košta minuta razgovora.

Uz pozivni broj 072, mogu se dodatno naplatiti i pozivi prema brojevima koji počinju predbrojem 062 te ostalim 06x brojevima.