Tips & tricks za čišćenje pametnog telefona

blank

Pročitajte praktični vodič za čišćenje vašeg pametnog telefona, kako biste održavali ne samo osobnu nego i higijenu vašeg mobitela

Wiko je objavio vodič za točno i sigurno čišćenje pametnog telefona, u ovim danima kada su preporuke o osobnoj i okolišnoj higijeni na dnevnom redu.

Potrebno je prati ruke nekoliko puta dnevno, ali podjednako je prikladno obratiti pozornost i na higijenu predmeta poput mobilnog telefona. Mobitel ostavljamo na različitim površinama, intenzivno ga koristimo, a možda njime rukuje i nekoliko ljudi.

Kako spriječiti da pametni telefon postane spremnik mikroba, prašine i prljavštine? Ovo je pet Wikovih savjeta:

1. Provjerite je li pametni telefon isključen iz bilo kojeg izvora napajanja, uređaja ili vanjskog kabela. U trenutku prije čišćenja isključite svoj pametni telefon.

2. Pripremite otopinu vode (50 %) i etilnog alkohola (50 %) koju vjerojatno imate kod kuće. Možete koristiti praznu bočicu spreja, a bit će idealno ako je dimenzija pogodnih za pohranu u vrećici ili ruksaku. Bocu napuniti do dvije polovice.

3. Uzmite meku krpu za jednokratnu upotrebu ili alternativno rupčiće od pamučne vate koje treba baciti nakon uporabe i lagano ih navlažite otopinom vode i alkohola. Možete proći krpom po cijeloj površini pametnog telefona, obraćajući više pažnje na logotip ili ispisane dijelove. U tom se slučaju operacija čišćenja mora izvesti s minimalnim pritiskom.

4. Uzmite drugu meku krpu za jednokratnu upotrebu, izbjegavajući ručnike, grube krpe koje mogu ostaviti ostatke, kako biste pažljivo osušili pametni telefon.

5. Uključite pametni telefon i ponovite postupak najmanje jednom tjedno, po mogućnosti jednom dnevno.

Ove dobre metode čišćenja pametnih telefona primjenjive su na sve Wiko modele, od modela sa stražnjim navlakama od plastike, polimera ili stakla. Općenito, osim posebnih indikacija, preporuke vrijede na bilo kojem mobilnom uređaju.