Huawei Matea je prvi ženski pametni telefon na svijetu

blank

S funkcionalnostima specifičnima za žene i njihove potrebe, Huawei Matea bi mogao biti prava konkurencija modelu Mate

Huawei je predstavio najnoviji model pametnog telefona pod nazivom Matea. Prema nekim informacijama, razlog za predstavljanje prvog ženskog pametnog telefona je taj što su žene izbjegavale kupnju njihovog modela Mate, upravo zbog muškog naziva.

Prije nekoliko dana Huawei je predstavio tri modela iz serije P40. Ovu seriju već nekoliko godina podjednako prihvaćaju i žene i muškarci. Novi Huawei Mate 40 očekuje se u jesen, a kako bi otklonili opasnost od slabije prodaje iz razloga što model Mate izbjegavaju žene, Huawei je najavio model Matea.

blank

Huawei Matea će imati ekran od 6,9 inča, 9 GB radne memorije, jednu stražnju kameru i čak tri prednje kamere (širokokutnu, ultra širokokutnu i ekstra širokokutnu), uz nekoliko novih filtera za uljepšavanje lica. Huawei razvija i aplikaciju koja će pratiti dužinu i izgled kose tako da će se pripadnicama ljepšeg spola sugerirati i kad je vrijeme za posjet frizerskom salonu. Ponudit će i dodatnu funkciju praćenja ispucanih vrhova kose.

blank

Novost je opcija automatskog dogovaranja različitih termina putem glasovnog asistenta Celia (predstavljen je po prvi put na seriji P40). Huawei upravo pregovara s 10 tisuća frizerskih salona u svijetu koji će ponuditi tu mogućnost kako bi se unaprijed izbjegao stres kod žena.

Ekran će funkcionirati i kao ogledalo dok će baterija kapaciteta 4200 mAh potrajati najmanje jedan dan. Telefon će biti dostupan u tri boje: Soft Pink, Glamorous Pink i Pinkish Pink.

Od dodatne opreme u pakiranju će biti slušalice u ružičastoj boji, bežični punjač u obliku tanjurića za kavu i čaj te krpica za čišćenje ekrana.

blank

blank

Pripadnice ženskog spola moći će koristiti razne aplikacije poput posebne verzije Google Maps Women s predefiniranim lokacijama salona ljepote, kozmetičkih i frizerskih salona. Zatim, tu je i shopping asistent u koji je potrebno samo upisati količinu proizvoda koje žena treba, aplikacija za prepoznavanje neoriginalnih torbica i cipela. U postavkama će se moći aktivirati posebna tipkovnica za rad s dugim noktima.

blank

Portofon.com ekskluzivno saznaje da su u tijeku pregovori o suradnji s jednom poznatom pariškom modnom kućom u čijim bi se trgovinama širom svijeta Huawei Matea mogla kupiti u Special Limited Edition Super Pink. Pregovori su počeli odmah nakon predstavljanja novih P40 telefona u Parizu prošli tjedan.

Huawei Matea moći će se prednaručiti i prije početka službene prodaje, a sve dame koje se odluče na prednarudžbu na poklon će dobiti i Huaweijeve pametne naočale predstavljene prije nekoliko dana.

blank

 

Ambasadorica pametnog telefona bit će, a tko drugi nego popularna pjevačica Pink koja će u reklamnom spotu otpjevati nešto izmijenjene stihove pjesme Get The Party Started.

[NAPOMENA: TEKST JE PRVOAPRILSKA ŠALA. ISPRIČAVAMO SE SVIMA KOJI SU TEKST SHVATILI OZBILJNO]