Nova sezona Student Esports Tournamenta

blank

Popularni esport turnir za studente obrazovnih institucija tehničkog karaktera ušao je u treću sezonu, s novim naslovima

Nakon uspješno odrađene druge sezone Student Esports Tournamenta ili skraćeno – SET počinje dugo očekivana treća sezona. U novoj sezoni, koja je već u tijeku, očekuju nas novi natjecatelji, novi esports naslov te najveći nagradni fond do sada.

Popularni turnir za studente, u organizaciji Good Game Globala, svojim konceptom razlikuje se od većine esport turnira. Čak 16 timova natjecatelja, podijeljenih u dvije lige, S i A ligu, pokušat će se dokazati kao jedni od najboljih natječući se u pet esport naslova.

Šest predstavnika svake institucije ima prilike pokazati svoje vještine i talent u raznim žanrovima esporta za priliku da osvoje vrijedne nagrade rezervirane samo za najbolje. Ovogodišnji fond nagrada iznosi čak 12.600 eura, a najbolje nagrade odnosi tim koji je za vrijeme trajanja turnira osvojio najveći ukupni broj bodova igrajući svih pet igara.

blank

Nova sezona donosi natjecanja u esport naslovima poput Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Rocket League i PUBG: Battlegrounds. Novitet turnira igra je koja zamjenjuje Valorant iz druge sezone, a riječ je o Assetto Corsa Competizione, prvoj trkačkoj igri na SET-u.

Turnir je započeo 24. listopada 2022. s Counter Strike: Global Offensiveom, slijedi Assetto Corsa Competizione 6. prosinca dok se posljednji PUBG: Battlegrounds održava 15. prosinca. Streamove možete pratiti na YouTube i Twitch kanalima turnira s početkom u 18 sati, a sve novosti o rasporedu turnira na službenoj web stranici SET-a.

Sudionici lige

U S ligi sudjeluju obrazovne institucije koje smo imali prilike vidjeti i u prošloj sezoni turnira poput: Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.

Prvu priliku pokazati se najboljima imaju dva fakulteta, Tehnički Fakultet u Puli i Fakultet Informatike u Puli, koji su ostvarili najbolji plasman A lige u prethodnoj sezoni. U A ligi također možemo vidjeti promjene u postavi pojavom dvije nove institucije na turniru, Filozofski Fakultet Zagreb – Odsjek za informacijske znanosti i Veleučilište u Bjelovaru, povećavajući broj uključenih gradova na čak devet.

Ostalih 6 institucija A lige uključuju: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Sveučilište Sjever, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Veleučilište Velika Gorica.