Ovo je trenutno najgledaniji video na YouTubeu, ima 7,1 milijardi pregleda

blank

Prije četiri godine objavljen je video pod nazivom Baby Shark. Brojač broja pregleda ovog videa upravo je na 7,1 milijardi

Na Zemlji živi nešto više od 7,5 milijardi ljudi. Dakle, ispada da je gotovo svaki stanovnik našeg planeta na YouTube kanalu pogledao video Baby Shark. Naravno, Dječji morski pas nisu pogledali toliki ljudi, jer mnogi od nas koriste više od jednog uređaja. Ukoliko više puta pogledate video, YouTube će i dalje računati kao da ste video pogledali samo jednom.

Vjerojatno se sjećate video spota za pjesmu Gangnam Style, koju izvodi južnokorejski pjevač Psy, a pjeva o bogatom dijelu Seoula. Pjesma je predstavljena 15. srpnja 2012. godine, a 21. prosinca iste godine to je bio prvi na svijetu video koji je prešao milijardu pregleda. Danas taj video ima više od 3,8 milijardi pregleda, a ispod videa se nalazi više od 5 milijuna komentara.

Prije tri godine pojavila se pjesma Despacito, a izvodi ju Luis Fonsi ft. Daddy Yankee. Nedavno je ova zarazna pjesma prešla 7 milijardi pregleda. Za očekivati je, s porastom broja uređaja spojenih na internet i sposobnih reproducirati multimediju, daljnji porast pregleda videa na YouTubeu.

Video za pjesmu Baby Shark na YouTubeu nema omogućene komentare, ali ima pozitivne i negativne lajkove – konkretno, lajkalo ga je 22 milijuna, a dislajkalo 10 milijuna. Gangnam Style je lajkalo 19 milijuna gledatelja, a 2,5 milijuna je za video označilo da im se ne sviđa. Despacito je ipak daleko od obje pjesme, s obzirom da je pjesmu lajkalo 41 milijuna gledatelja, a 4,7 milijuna je kliknulo na negativni lajk.