Audi e-tron Sportback s pet ekrana

blank

U Audiju e-tron Sportback opcijski možete naručiti i virtualna vanjska ogledala odnosno retrovizore

Potpuno električni Audi e-tron Sportback izuzetno je zanimljiv automobil u pogledu multimedije, infotainmenta i zabave. U kvalitetno izrađenom interijeru nalaze se tri ekrana:
• virtualni 12,3-inčni standardni kokpit ispred vozača na kojem se prikazuju informacije tijekom vožnje (visoka rezolucija 1920 x 720 piksela) s dva različita izgleda
• gornji MMI dodirni ekran od 12,1 inča za postavke infotainmenta, telefona, navigacije i drugih postavki vozila
• donji ekran dijagonale 8,6 inča za upravljanje klima uređajem unosom teksta.

Na obje unutarnje bočne strane prednjih vrata nalaze se, opcijski, i po jedan ekran kako bi se prikazala slika s vanjskih kamera koje zamjenjuju vanjske retrovizore. Standardno dolaze klasični vanjski retrovizori.

blank

Struktura izbornika na ekranu infotainmenta je intuitivna i sliči pametnom telefonu. Ugrađen je Audi box s bežičnim punjačem pametnog telefona. Opcijski se može naručiti Bang & Olufsen Premium 3D Sound System koji će reproducirati zvuk upravo onako kako je i snimljen, bez ikakvih umjetnih efekata.

U Njemačkoj će Audi e-tron Sportback dolaziti standardno opremljen MMI navigacijom i DAB+ digitalnim radijom. Bit će ugrađen 4G LTE hotspot na koji će se putnici moći spojiti sa svojim uređajima kako bi pristupili internetu. Korist se HERE navigacija, koju besplatno koristimo već duži niz godina na pametnim telefonima.

blank

Nadalje, vozač će moći uživati u korištenju različitih servisa poput Google Earth, Car-to-X servisa s kojima će se vozilo povezivati tijekom vožnje kako bi se razmijenili različiti podaci korisni i drugim vozačima na prometnici u tom trenutku. Alexa je Amazonov glasovni pomoćnik u potpunosti integriran u Audi MMI sustav. Vozač glasovno može zatražiti bilo kakvu informaciju od Alexa digitalnog asistenta.

Audi e-tron Sportback se može zaključati i otključati putem Android pametnog telefona, što je također opcija koja se dodatno plaća. Radi se o digitalnom ključu u myAudi aplikaciji, a moguće je na taj način pokrenuti motor i zaustaviti nakon vožnje. Aplikacija omogućuje praćenje punjenja baterije vozila te daljinsko upravljanje i informacije o trenutnom statusu baterije.

blank

Potpuno električni Audi e-tron Sportback, sestrinski model Audija e-tron, dinamični je SUV coupe s 300 kW snažnim elektromotorima, a baterija omogućuje prelazak do 446 km s jednim punjenjem (WLTP ciklus mjerenja).

Od ostalih specifičnosti za Audi e-tron Sportback ističemo digitalna matrix LED glavna svjetla, što je po prvi put da se ugrađuju u jedan masovno proizvedeni automobil. Svjetlost svjetala se širi u sitne piksele te se može kontrolirati s izuzetnom preciznošću, čime se olakšava i korištenje sigurnosnih tehnologija pomoći na cesti, poput zadržavanja vozila unutar vozne trake na uskim dionicama cesti.

blank

Audi e-tron Sportback dužine 4901 mm u prodaju stiže u proljeće 2020. U ponudi su dvije izvedbe snage:
• Audi e-tron Sportback 50 quattro s 230 kW i 540 Nm okretnog momenta te 71 kWh baterijom, uz koju se može postići 190 km/h i ubrzati s mjesta do 100 km/h za 6,8 sekundi, a s jednim punjenjem prelazi do 347 km
• Audi e-tron Sportback 55 quattro postiže 200 km/h, uz 300 kW i 664 Nm, baterija je kapaciteta 95 kWh, dovoljna za 446 km

Početna cijena za Audi e-tron Sportback je 71.350 eura, a moći će se naručiti ograničena “edition one” izvedba u plasma plavoj boji.

blank

blank

blank

blank

blank blank

blank