Lexus ima novi multimedijski sustav s navigacijom u oblaku

blank

Objavljena su poboljšanja koja donosi Lexus ES za modelsku godinu 2023., a uključuju daljinsko upravljanje i više sigurnosti

Limuzina više srednje klase Lexus ES prvi put na tržište plasirana 2018. godine te redizajnirana 2021. imat će brojna poboljšanja poput sitnih preinaka u putničkom prostoru čime se pruža više mogućnosti povezivanja, što je najvažnije kupcima iz premium segmenta automobila.

Najpopularnija Lexusova limuzina jednako je privlačna poslovnim korisnicima i fizičkim osobama. Oni traže udobnost i praktičnost. Zanima ih i multimedija – novi sustav je brži od prethodnog. Nove značajke uključuju mogućnost bežičnog povezivanja s pametnim telefonom putem sustava Apple CarPlay (ili putem žičane veze za sustav Android Auto), navigaciju u oblaku i glasovno prepoznavanje.

blank

Navigacija u oblaku omogućuje pristup informacijama o stanju na cestama i u prometu u stvarnom vremenu, što omogućuje lakše planiranje putovanja i izbjegavanje gužvi, ali i pristup informacijama o lokalnim cijenama goriva i parkingu. Ako se prekine veza s oblakom, ugrađeni sustav za navigaciju i dalje ima signala.

Novi Lexus ES sad dolazi s ugrađenim glasovnim asistentom „Hey Lexus” koji reagira na glasovne naredbe i omogućuje jednostavnije uspostavljanje telefonskih poziva, upravljanje zvukom i klimatizacijom te surfanje internetom. Prepoznaje 19 različitih europskih jezika, a može prepoznati i odgovarati na informativne komentare.

Kroz sustav e-Care vozači mogu dobiti savjete, a u slučajevima kvara i dijagnostičke podatke o vozilu. Putem sustava e-Care Health Check Report Lexus non-stop prati parametre vozila i šalje zabilježene podatke distributerima. Tako distributer kojeg vlasnik odabere može kontaktirati s vlasnikom i zakazati termin za servis u idealnom intervalu.

blank

blank

Nadogradnjom modula DCM, što omogućuje komunikaciju s mobilnim mrežama i internetom, vlasnicima je također omogućen daljinski pristup vozilu ES putem aplikacije Lexus Link na pametnom telefonu. Na taj način mogu na daljinu otključati ili zaključati vrata, uključiti svjetla upozorenja i namjestiti postavke klimatizacije ili grijanja prije ulaska u automobil.

Redizajnirana središnja konzola sada umjesto dva USB-A priključka i jednog dodatnog ulaza sada ima jedan USB-A priključak za reproduciranje zvučnih zapis u visokoj rezoluciji s vanjskih uređaja i jedan USB-C priključak za punjenje tih uređaja.

Na većini tržišta u Istočnoj i Zapadnoj Europi u ponudi će biti model s novom razinom opreme F SPORT Design koja donosi crne 19-inče kotače od lake legure, kupcima je za odabir dostupno 10 različitih boja karoserije, a na svakom prednjem braniku nalazi se oznaka F SPORT Design.

blank

blank

blank

blank