Lijepa vijest za Toyotu – imaju najbolji dizajn na svijetu

blank

Prestižnu svjetsku nagradu za najbolji dizajn automobila na svijetu 2024. godine je u New Yorku osvojila Toyota Prius

Toyota je nagradu osvojila na auto sajmu New York International Auto Showu, a prestižnu nagradu The Road To World Car 2024 i World Car Finals Powered By Brembo odabrao je žiri sastavljen od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja.

Ono su tajnim glasovanjem, na temelju njihove procjene svakog vozila koje ispunjava uvjete kao dio njihovog kontinuiranog profesionalnog rada, došli do pobjednika, a rezultate glasovanja tabelirao je KPMG.

“Vratili smo se na crtaću ploču kako bismo ponovno zamislili Prius, razmatrajući hoćemo li stvoriti još bolju udobnost, pretvarajući ga više u taksi ili stvarajući nešto što će osvojiti srca. U konačnici, mi biramo stvoriti nešto što ljudi mogu voljeti ne samo zbog racionalnih prednosti, već i zbog emocionalnog iskustva. Čast je primiti nagradu za najbolji dizajn – iznutra i izvana. Novi Prius je automobil koji ne samo da izgleda sjajno, već ga je i zabavno voziti“, rekao je Yasushi Ueda, glavni inženjer za Prius.

blank

Sva vozila koja ispunjavaju uvjete za druge kategorije nagrada World Car automatski ispunjavaju uvjete za World Car Design godine. Ove godine bilo je ukupno 70 prihvatljivih vozila. Odbor za dizajn koji se sastojao od šest visoko cijenjenih svjetskih stručnjaka za dizajn zamoljen je da prvo pregleda svakog kandidata, a zatim uspostavi uži popis preporuka za konačno glasovanje žirija.

Road to the World Car Awards godišnje je putovanje koje prati 100+ međunarodnih žirija koji testiraju vozila koja ispunjavaju uvjete za sezonu dodjele nagrada i glasaju o njima. Testno putovanje žirija je emitirano na World Car TV-u. Članovi žirija gledateljima daju recenzije i komentare na vozila koja ispunjavaju uvjete za dodjelu nagrada u svim kategorijama.