Popularni crossover iz Toyote postavlja posve nove standarde dizajniranja

blank

Na hrvatsko je tržište stigao novi plug-in hibrid koji se već okrunio titulom Hrvatskog Automobila 2024. godine

Toyota C-HR Plug-in hibrid donosi upečatljiv dizajn nalik na coupé modele – prednji dio automobila podsjeća na morskog pasa čekićara dok isklesani blatobrani stvaraju voluminozni efekt i automobil vizualno čine širim, poput tigra koji čuči i sprema se skočiti naprijed.

Karakteristična linija C-HR-a druge generacije još je odvažnija i izražajnija te teče kroz cijeli profil – od prednjeg do stražnjeg dijela. A Toyota po prvi puta predstavlja kvake koje se nalaze u potpunosti u ravnini sa karoserijom. Stražnja LED svjetla koja osvjetljavaju ime modela dolaze u svim razinama opreme. Model se nudi u dvobojnoj varijanti i uz panoramski stakleni krov.

blank

blank

Novi C-HR razvijen je u Europi s fokusom na europske kupce. Zašto je to važno – jer znamo da su europski vozači najzahtjevniji u svim područjima. Od automobila najviše očekuju u pogledu dinamike vožnje, potrošnje, ekologije, sigurnosti i sl. U Toyoti su sigurni da će novi C-HR u svim ovim i mnogim drugim područjima oduševiti kupce.

Novi model službeno predstavljen u zagrebačkom hotelu Zonar u segmentu crossovera postavlja posve nove standarde dizajniranja. C-HR je svojom prvom generacijom želio Toyotu odmaknuti od svakodnevnih, da ne kažemo dosadnih, vozila.

U novom C-HR-u nema ničeg tradicionalnog što se najviše vidi u njegovom futurističkom dizajnu. Unutrašnjost Toyote C-HR odiše premium osjećajem čemu dodatno pridonosi i osvjetljenje u čak 64 boje. Boje se mijenjaju svakog sata i povezane su sa različitom dinamikom unutar i izvan automobila.

blank

blank

Osim ovoga, C-HR se smatra ekološkim predvodnikom u liniji Toyote jer je u njegovom nastajanju udvostručena upotreba recikliranih materijala.

Ako postoji jedna riječ za opisivanje novih C-HR performansi to bi bilo VIŠE. Kupac dobiva upravo ono što želi: VIŠE izbora pogonskih sklopova, VIŠE snage u svim segmentima i istinsko električne vožnje. Postoji jasno pozicioniranje i priča za svaki pogonski sklop:

• 1.8 hibrid je CO2 Hibrid prvak i odlična ulazna točka za C-HR
• 2.0 hibrid nudi izvrsnu ravnotežu performansi i CO2, za one kupce koji žele više uzbuđenja u vožnji od svog hibrida
• 2.0 hibrid s AWD-i dodaje pravo AWD samopouzdanje i sigurnost ovom izvanrednom pogonskom sklopu

Moćni 2.0 plug-in hibrid neprikosnoveni je prvak u performansama postižući vrhunske performanse ubrzanja za gradske manevre i manevre na autocestama, zajedno s vodećom učinkovitošću u klasi. Kratko predstavljanje je završio i direktor Toyota Croatije Gregor Mauko koji je pozvao zainteresirane da posjete Toyota salone i testiraju automobil iz prve ruke.

Gregor Mauko, Toyota Croatia
Gregor Mauko, Toyota Croatia