Može li se Toyota bZ4X sama parkirati? Može!

blank

Morali smo se sami uvjeriti može li nova potpuno električna Toyota obaviti cijeli manevar parkiranja, bez naše pomoći

Iako su sustavi koji pomažu vozačima s nama već godinama pa tako i pomoć pri parkiranju uvijek nas veseli isprobati što automobil zaista može sam napraviti. Tijekom testa nove Toyote bZ4X na red je došla i tipka koja označava pomoć pri parkiranju.

Iako se čini neozbiljno koristiti u vožnji pomoć pri parkiranju, ovakva će asistencija vozačima sigurno olakšati neke teške situacije kada nemaju dobru preglednost, naročito s automobilima većih gabarita. Toyota bZ4X ima četiri kamere koje se automatski uključuju čim se s bilo koje strane vozila pojavi neka prepreka.

blank

Tu je i pametno parkiranje koje će bez ikakve naše pomoći obaviti sav posao. Dakle, ne moramo koristiti niti ruke na volanu, niti ruke na ručici mjenjača niti noge za gas i kočnicu. Ipak, tu smo da sve nadziremo jer se nikada ne zna kad nešto može poći po zlu.

U našem videu možete vidjeti kako je automobil sam obavio sve umjesto nas, a na kraju smo napravili inspekciju uspješnosti i preciznosti parkiranja, u odnosu na susjedni automobil te iscrtane linije na asfaltu.