Ovo su dionice na kojima će se održati Croatia Rally

blank

Svjetsko prvenstvo u rallyju (World Rally Championship – WRC) održava se od 22. do 25. travnja na hrvatskim lokalnim cestama

Po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije u travnju će se po prvi put u povijesti održati World Rally Championship – WRC. Start će biti ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dok će se najbrži popeti na podij na Trgu svetog Marka.

U prošloj, 2020. godini potvrđeno je da je Croatia Rally uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju. Sada su poznati i zahtjevni brzinski ispiti koji će biti pravi izazov za vrhunske WRC vozače.

Timovi i serviseri vodit će brigu o natjecateljskim vozilima iz Zagrebačkog velesajma. Predstavljanje vozača i vozila bit će održano kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, najbrži će se popeti na podij na Trgu svetog Marka, a probne vožnje kreću u utorak, 20. travnja.

blank

Prvi dan i početni brzinski ispit bit će iznimno atraktivni. Nakon ceremonijalnog starta vozit će se na području samog Zagrebačkog velesajma, dok se dio staze po prvi put u povijesti WRC-a nalazi u zatvorenom prostoru, unutar paviljona.

Posade će 23. travnja započeti s utrkivanjem na području Samoborskog Gorja, nakon čega slijede brzinski ispiti na širem području Karlovca. Dan nakon, brzinski ispiti će se također odvijati na području Samoborskog gorja i Karlovca dok će se 25. travnja voziti na području Hrvatskog zagorja (zagorska sela i Kumrovec) te po stazama na Medvednici.

blank

Staze smo pomno birali kako bi izbjegli gužve, ali i omogućili publici da dođe i uživa u atraktivnim vožnjama. Nadamo se da će epidemiološka situacija to i dopustiti. Također, WRC je izvrsna prilika da cijelom svijetu pokažemo najljepše dijelove naše zemlje te ne sumnjamo da će natjecanje biti uzbudljivo – i uživo i ispred malih ekrana“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja 2021. Daniel Šaškin.

Nositelj projekta je Hrvatski auto i karting savez, organizatori su automobilistički klubovi D.T. Motorsport iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, a dolazak Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatsku odlična je vijest za sve ljubitelje automobilizma u regiji. Oktanski spektakl je tijekom 2019. godine pratilo više od 830 milijuna gledatelja, a WRC u posljednjih sedam godina bilježi rast popularnosti.

Uz ogromnu međunarodnu promociju zamislite koji ekonomski efekt za Hrvatsku će ostvariti desetci tisuća noćenja, lokalna potrošnja sudionika te angažman tisuća ljudi potrebnih za organizaciju. Nadamo se da će situacija krajem travnja omogućiti prisustvo gledatelja što bi značilo dolazak velikog broja fanova WRC-a iz cijeloga svijeta. Radi se o najboljoj mogućoj pozivnici pred ovogodišnju turističku sezonu“, dodao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora WRC Hrvatska Davorin Štetner.

blank

Popis svih brzinskih ispita koji će biti dio Croatia Rallyja:

23. travnja 2021.:
Rude – Plešivica 1, 2
Kostanjevac – Petruš Vrh 1, 2
Jaškovo – Mali Modruš Potok 1, 2
Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 1, 2

24. travnja 2021.:
Mali Lipovec – Grdanjci 1, 2
Stojdraga – Gornja Vas 1, 2
Krašić – Vrškovac 1, 2
Vinski Vrh – Duga Resa 1, 2

25. travnja 2021.:
Bliznec – Pila 1, 2
Zagorska Sela – Kumrovec 1, 2

blank