TEST Renault Grand Scenic Initiale Paris: Isprobali smo Android Auto, Apple CarPlay i Apple Music

blank

Na 20-inčnim kotačima Renault je u Grand Scenicu ponudio izuzetno bogat multimedijski paket. Isprobali smo spajanje pametnih telefona sa sustavima Android i Apple iOS

Scenic na francuskom jeziku znači lijep. Grand Scenic je dakle veliki ljepotan. Naziv opreme testiranog Renaulta Grand Scenica je Initiale Paris, što bi u slobodnom prijevodu značilo „početni Pariz“. Mi bismo to preveli kao originalno, a kako se za Pariz kaže da je grad svjetla, mi smo uključili pozadinsko svjetlo na 8,7-inčnom ekranu i provjerili što se sve nudi u multimedijskom svijetu.

blank

Nekad se pod pojmom multimedije u automobilu podrazumijevao glasan i kvalitetan zvuk. S obzirom na proporcije testiranog Renaulta Grand Scenic i Bose ozvučenje, slušanje glazbe je tijekom vožnje na visokom nivou. Odaberete izvor zvuka (USB stick, pametni telefon, radio) i uživanje može početi.

Inicijalno, Grand Scenic koristi R-Link 2 multimedijski sustav unutar kojeg se putem 8,7 inča dijagonale ekrana u boji osjetljivog na dodir nudi gotovo sve što vam danas može ustrebati. Od TomTom navigacije s kartografijom cijele Europe, spojenog telefona do upravljanja masažom na prednjim sjedalima obloženima Nappa kožom koja su i električno podesiva, a vozačko sjedalo nudi i pamćenje pozicije.

Na ekranu se mogu postavljati mali i veći prozori putem kojih se prate informacije, a kao na klasičnom tabletu tako se i na ovom ekranu može postaviti više različitih početnih ekrana, što je zgodno ako vozilo koristi više osoba. Jednima će na početnom ekranu biti bitna navigacija, drugima FM radio, a trećima nešto drugo. U našem video filmu možete vidjeti kako se na ekran postavljaju prečaci.

blank

U kabini s kvalitetnim materijalima na dodir se nudi mogućnost priključivanja čak četiri uređaja na punjenje (dva USB ulaza namijenjena su putnicima straga, ako i 12-voltna utičnica). Prednja sjedala imaju i grijanje, podešavanje u lumbalnom dijelu. Naravno, masaža je posebna funkcija koja se ugodno koristi u tri različita načina i pet različitih brzina same masaže. Ipak, pravo multimedijsko iskustvo stiže tek nakon spajanja pametnih telefona na sam sustav. Istražili smo što nude Android Auto i Apple CarPlay, a kako je nedavno u Hrvatsku stigao Apple Music bila je to prilika i za isprobavanje aplikacije putem koje se nudi pristup do čak 60 milijuna pjesama.

Android Auto

blank

Googleova mobilna aplikacija Android Auto još uvijek nije službeno dostupna u Hrvatskoj za preuzimanje, ali se aplikacija ipak vrlo lako može nabaviti i u kratkom roku instalirati na pametni telefon s Android operativnim sustavom. Dovoljno je da na svojem pametnom telefonu, u internetskom pretraživaču, upišete www.apkmirror.com te potražite Android Auto i preuzmete najnoviju verziju, instalirate i pokrenete.

Spajanjem pametnog telefona i automobila na ekranu se pojavljuje potpuno novo sučelje, bitno drugačije od onog koje nudi R-Link 2 s velikim ikonama koje su vrlo praktične u vožnji. Dobit ćete samo dio funkcionalnosti pametnog telefona, ali samo ono što vam u stvarnosti i treba.

Google nudi dvije aplikacije za navigiranje, Google Karte (Maps) i Waze. Karte nude klasično korištenje i pristup točkama od interesa, nudi se uživo praćenje stanja prometa kako bismo mogli izbjegavati prometnice označene crvenom bojom za gužvu. Mnogima će Waze biti zanimljiv zbog informacija koje nudi tijekom vožnje – upozorenje na prometne kamere, ali i mnoge informacije koje vozači međusobno dijele, poput upozorenja na gužve, upozorenja na policijske kontrole itd. I sami možete druge vozače obavijestiti o raznim situacijama.

blank

Uz klasično telefoniranje preko ekrana Grand Scenica, funkcionalnost koju ćete imati i jednostavnim spajanjem preko Bluetootha te pristupa pozivnim listama s telefona kao i telefonskom imeniku, nama su zanimljive bile i aplikacije poput vremenske prognoze. Aktualno stanje i stanje koje slijedi izgovara se glasovno, a možete poslušati i različite novosti tako da ne morate čekati redovite vijesti na radijskim postajama. Pratite li određene podcast kanale, imat ćete pristup i tome preko Android Auto aplikacije.

Uključeno je i glasovno čitanje stavki iz vašeg podsjetnika i kalendara koje ste upisali u mobitel, a naš Android Auto ponudio nam je i praćenje poruka unutar Telegram aplikacije. Sva se komunikacija odvija glasovno tako da smo poruke diktirali glasom, a prije slanja se poruka može preslušati i eventualno promijeniti. Nakon toga Android Auto šalje tekstualnu poruku na kontakt koji smo također odabrali glasom.

Apple Music

blank

Apple je nakon nekoliko godina konačno i hrvatskim korisnicima Apple i Android pametnih telefona omogućio korištenje servisa Apple Music u kojem nude pristup do 60 milijuna pjesama, a tamo ćete pronaći i mnoge hrvatske naslove. Za slušanje se koristi podatkovni promet, ali je omiljene pjesme moguće i prethodno pohraniti u memoriju telefona kako ne biste trošili internetski promet na svojem telefonu.

Sama usluga je jednostavna za korištenje, za pretraživanje glazbenih naslova, a Apple nudi i pristup internetskoj radijskoj postaji Beats 1 putem koje se program prenosi u više od 100 zemalja svijeta, 24 sata na dan. Beats 1 je besplatan za korištenje, čak i ako ne plaćate pretplatu na Apple Music koja nakon probnog roka od šest mjeseci košta 44,99 kuna mjesečno, a glazbu odabiru mnogi poznati umjetnici.

Apple CarPlay

blank

blank

Appleovo sučelje CarPlay aplikacije, službeno dostupne u Hrvatskoj za korisnike Apple iPhone uređaja, nudi nešto vizualno ljepše sučelje, ali sa sličnim funkcionalnostima. Uz telefon, nudi se pristup glazbi pohranjenoj na samom iPhone telefonu, Kartama, porukama, podcastima, WhatsApp porukama te Deezer aplikaciji, koja predstavlja alternativu Apple Musicu, a dostupna je već godinama u Hrvatskoj.

Svim funkcionalnostima pristupa se putem glasa pa tako možemo pozvati telefonski kontakt, poslati poruku na određeni broj koristeći samo svoj glas. Dakle, nema potrebe za tipkanjem. Nudi se pristup točkama od interesa (POI) kako bismo što prije stigli do benzinske postaje, parkirališta, kafića…

Kako izgleda korištenje svih multimedijskih funkcionalnosti možete vidjeti u našem video filmu:

 

Renault Grand Scenic u vožnji

Uz snažan dizelski četverocilindrični dCi motor obujma 1749 cm3 i snage 150 KS (110 kW) do izražaja dolazi i 340 Nm okretnog momenta dostupnih od 1750 okretaja. Grand Scenic, koji dolazi sa sedam sjedala, snažno će ubrzavati i voziti vas do svih odredišta, a snagu na prednje kotače prenosi preko automatskog EDC mjenjača s dvostrukom spojkom i šest stupnjeva prijenosa koji se izmjenjuju vrlo ugodno. Maksimalno će postići 208 km/h, a s mjesta do 100 km/h ubrzava za 12,9 sekundi. Nama se ova brojka ne čini takvom u stvarnosti jer je osjećaj ubrzavanja daleko bolji.

blank

Uz 20-inčne kotače, u dimenziji 195/55 R20, testirani Grand Scenic izgleda odlično, moderno, ima i povišenu podnicu kako bi ulazak u vozilo bio što ugodniji. Jasno, ovakva dimenzija kotača, dostupna serijski bez nadoplate, znači i nešto veću tvrdoću ovjesa po neravnim prometnicama. Do dva sjedala u prostoru prtljažnika dolazi se preklapanjem sjedala u drugom redu, a sve je moguće obaviti pritiskom na prekidače u samom prtljažniku. Ovo je zgodno i ako trebamo više prtljažnog prostora koji je u slučaju sedam osoba u vozilu samo 189 litara, ali ako se ne koriste sjedala u prtljažniku tada je obujam 533 litara.

S obzirom na posljedično bučniji zvuk dizelskih motora, pri startu vozila je buka u kabini nešto veća, ali se to niti ne osjeti ako koristite sve mogućnosti multimedijskog sustava. Uz prosječnih 43 km/h prosječna potrošnja tijekom testa, koji je uključivao 400 kilometara autoceste, nešto lokalnih i gradskih prometnica, bila je 7,8 litara. Za ovako veliki automobil, čija je početna cijena 171.000 kuna, to nam se čini sasvim dobar rezultat.

blank

Uz paket Iniciale Paris, crnu Amethyst i crnu Etoile boju karoserije, rezervni kotač i prednja sjedala električno podesiva cijena za Renault Grand Scenic do registracije iznosi 275.498 kuna. Već u početnom paketu dolazi velik broj sigurnosnih sustava pomoći, poput kočenja u nuždi s detekcijom pješaka u gradskoj vožnji, prepoznavanjem prometnih znakova, upozorenjem prije frontalnog sudara.

U jačim paketima nudi se prepoznavanje umora vozača, sustav upozorenja o promjeni voznog traka, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga dok Initiale Paris donosi aktivni tempomat, pomoć pri održavanju vožnje unutar vozne trake, nadzor mrtvog kuta, pomoć pri parkiranju 360° i sustav za parkiranje slobodnih ruku Easy Park Assist + kameru za vožnju unatrag, Head-up zaslon na kojem se prikazuje upozorenje na sudar kako bi se održavao potreban sigurni razmak.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank blank

blank

blank

blank

blank