Prošetajte se besplatno kroz Porscheov muzej, uz vodiča na hrvatskom jeziku

blank

Porsche muzej časti besplatnom virtualnom šetnjom za 43. Međunarodni dan muzeja, koji se održava 17. svibnja 2020.

Prilikom razgledavanja 80 muzejskih izložaka u Porsche muzeju iz svojeg doma možete uživati kao da se zaista nalazite u njemačkom Zuffenhausenu – digitalno vođene ture održavaju se uživo na Instagramu @porsche.museum.

blank

U skladu s ovogodišnjom krilaticom ̋Muzeji za jednakost: raznolikost i uključivost“, Porsche prenosi svoje ideje i vrijednosti branda iz prošlosti u budućnost.

“Digitalna raznolikost je vrlo važna u vremenu kakvo je ovo, kad je putovanje veći izazov nego ikad” kazuje Achim Stejskal, direktor Porsche muzeja. “Kontinuirano radimo na proširenju digitalne ponude, ne samo sada za vrijeme krize izazvane korona virusom, nego već godinama. Posvećeni smo “Misiji budućeg nasljeđa” (Mission Future Heritage) i želimo koristiti moderne kanale komunikacije za prikaz baštine i budućnosti branda, ne samo u našem sjedištu u Zuffenhausenu, nego i šire”.

blank

Na Međunarodni dan muzeja, dva će vodiča sat vremena digitalno voditi posjetitelje na engleskom i njemačkom jeziku kroz postavu muzeja u kojem se trenutno nalazi 80 automobila na više od 5.600 m2. Naglasak će staviti na posebne izloške te ponuditi uvid u povijest tvrtke. Digitalne ture uživo će predstaviti prototipove, trkaća vozila i automobile iz serijske proizvodnje.

Svi zainteresirani mogu na Instagramu pogledati prvu turu koja počinje u 18:30 sati na njemačkom ili drugu u 00:00 (u ponoć) na engleskom jeziku. Ovi su termini van redovnog radnog vremena muzeja namjerno izabrani u skladu s krilaticom “Muzej za svakoga”.

blank

Osim toga, obilasci će biti snimljeni na čak 9 jezika i od sutra dostupni kao video materijali na Porsche News TV stranici. Video materijali će biti dostupni na hrvatskom, kineskom, francuskom, talijanskom, japanskom, rumunjskom, španjolskom, portugalskom i turskom jeziku.

“Za svaki od navedenih jezika u Porsche muzeju imamo izvornog govornika. Želimo iskoristiti ove uživo snimljene video materijale da bismo zahvalili našim fanovima diljem svijeta i doveli djelić Porsche muzeja u njihove domove.” objašnjava Stejskal.

blank

“Ovo je prvi put da se vođena tura kroz Porsche muzej održava na ovakav način. Jako smo ponosni i sretni što se na popisu jezika našao i hrvatski. U vremenima kada je putovanje ograničeno, nudimo odličnu priliku da i govornici hrvatskog jezika diljem Europe i svijeta “zavire” u Porsche muzej i čuju detalje o izloženim vozilima i povijesti Porsche marke, kao i planovima za budućnost. Na našoj Facebook stranici Porsche Centra Zagreb objavit ćemo vođenu turu na hrvatskom jeziku i pozivamo sve zainteresirane da ju pogledaju i jave nam se sa svojim pitanjima”, rekao je Hrvoje Lapić, voditelj Porsche marke u Hrvatskoj.

Hrvoje Lapic, Porsche
Hrvoje Lapic, Porsche