Seat Ateca: Izgovorite Hola Hola i saznajte što će se dogoditi

blank

Redizajnirana Seat Ateca izgovaranjem pozdravne fraze u španjolskom jeziku omogućuje interakciju između vozača i vozila, putem ekrana

Seat Ateca je redizajnirana, a uz vizualne novosti ovaj kompaktni SUV naglasak stavlja i na povezivost kako biste uvijek bili u dodiru sa svojim digitalnim životom. Povezivost se odnosi na povezivanje unutar i izvan vozila.

blank

Unutar Seat Atece koriste se online funkcije i usluge Full Link uključujući bežični pristup za Android Auto i CarPlay dok se izvan automobila povezivost ostvaruje uz Seat Connect. Uz sustav prepoznavanja glasa (koji se aktivira izgovaranjem pozdravne fraze u španjolskom jeziku „Hola Hola”) korisnicima se omogućuje interakcija s novim 9,2″ infotainment sustavom upotrebom prirodnog govora na opcijskim jezicima. Prilikom otvaranja vrata na površini pored vozila projicira se svjetlosna oznaka Hola!

blank

Seat Ateca 2020 donosi i mnoge sigurnosne tehnologije pomoći u vožnji – prediktivnu automatsku regulaciju razmaka, sustave Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist te Side Assist i Exit Assist.

Prednja LED svjetla i stražnja LED svjetla dolaze u okviru serijske opreme, Ateca ima dinamične žmigavce (pokazivače smjera), a zanimat će vas sigurno i nova komforna oprema kao što je grijano kolo upravljača, Climacoat (vjetrobransko staklo za sve vremenske uvjete s nevidljivom presvlakom) ili potpora za manevriranje prikolicom Trailer Assist.

Varijanta opreme Xperience je također novost, uz naglasak na većoj robusnosti i izraženijem offroad karakteru. Redizajnirani model Ateca opremljen je cijelim nizom novih i poboljšanih pogonskih sustava – četiri benzinska (TSI) i četiri dizelska (TDI), kojima se smanjuje utjecaj vozila na okoliš uz niže emisije ispušnih plinova u usporedbi s prethodnim modelom.

blank

Benzinski pogon:

– 1.0 TSI 81 kW / 110 KS, ručni mjenjač
– 1.5 TSI 110 kW / 150 KS, ručni mjenjač
– 1.5 TSI 110 kW / 150 KS, DSG mjenjač
– 2.0 TSI 140 kW / 190 KS, DSG mjenjač & 4Drive

Dizelski pogon:

– 2.0 TDI 85 kW / 115 KS, ručni mjenjač
– 2.0 TDI 110 kW / 150 KS, ručni mjenjač
– 2.0 TDI 110 kW / 150 KS, DSG mjenjač
– 2.0 TDI 110 kW / 150 KS, DSG mjenjač & 4Drive

Model Seat Ateca dizajniran je i razvijen u Barceloni, a proizvodi se u Kvasinyju (Češka Republika). Od predstavljanja vozila prodano je više od 300.000 primjeraka, a samo je u prošloj 2019. godini prodano gotovo 100.000 vozila, što je najbolja godina od predstavljanja u 2016. godini.