Softver za modeliranje virtualnog ljudskog svijeta – besplatan za sve

blank

Toyota će svima koji su zainteresirani omogućiti besplatan pristup softveru za analizu ozljeda vezanih uz automobilske nesreće

Softver Total Human Model for Safety (THUMS) predstavljen je prije 20 godina, a as razvojem se počelo 1997. godine. Radi se o prvom na svijetu softveru za modeliranje virtualnog ljudskog tijela kako bi se omogućila simulacija i analiza ozljeda nastalih u sudarima vozila.

Izrađen 2000. godine kao pomoć u istraživanju i razvoju tehnologija za pomoć u sigurnosti vozila, u suradnji s Toyota Central R&D Labs., Inc., THUMS se neprekidno razvijao dodavanjem modela oba spola, razne dobi i tjelesne građe uključujući kostur, mozak, unutarnje organe i mišiće. U usporedbi s fizičkim lutkama koje se uobičajeno koriste u ispitivanjima sudara vozila, THUMS može detaljnije analizirati ozljede koje su posljedica sudara jer precizno modelira oblike i trajnost ljudskih tijela.

blank

Od siječnja 2021. Toyota Motor Corporation će omogućiti besplatan pristup svojem softveru THUMS kao dio svojih napora za sigurnije mobilno društvo.

Provodeći simulacije na računalima THUMS omogućava i ponovljene analize niza različitih uzoraka sudara te može značajno smanjiti trajanje razvoja kao i troškove povezane s ispitivanjem sudara. THUMS trenutno koristi više od 100 proizvođača vozila, dobavljača, sveučilišta, istraživačkih institucija i drugih, u Japanu i drugdje po svijetu, u istraživanju sigurnosti vozila.

Koristi se za istraživanje i razvoj mnogih različitih sigurnosnih tehnologija, kao što su sigurnosni pojasevi, zračni jastuci i konstrukcija vozila koja pridonosi smanjenju opasnosti od ozljeda u sudaru vozila s pješacima. Institucije za ocjenu sigurnosti vozila trenutno isto tako razmatraju korištenje THUMS-a za virtualno testiranje u svojim planovima za ocjenjivanje u budućnosti.

blank

blank