U Munchenu počinje sajam automobila IAA Mobility 2021

blank

Od 7. 12. rujna održava se prvi veći auto salon nakon lockdowna. IAA se iz Frankfurta preselio u Munchen

Uz veći broj svjetskih premijera u Munchenu će se održati sljedeće izdanje auto salona IAA koji se posljednji put održao u Frankfurtu, prije dvije godine. Naime, IAA se održava svake godine bienalno u Parizu (parne godine) i od sada u Munchenu (neparne godine).

Svoje novitete već su najavili mnogi brandovi. Mercedes predstavlja nove modele Mercedes-EQ EQE, Mercedes-EQ EQB, Mercedes EQS 53 4MATIC, Mercedes-Maybach EQS te Koncept EQG. Audi će pokazati drugi od ukupno tri konceptna modela – Audi grandsphere s četvrtim stupnjem automatizirane vožnje, a limuzina je dužine čak 5,35 metara.

blank

blank

Qualcomm Technologies je najavio da će raditi s Googleom i Renault Grupom na osmišljavanju bogatog i sveobuhvatnog iskustva u vozilu za Renaultovo električno vozilo sljedeće generacije – novi Renault Mégane E-TECH Electric predstavljen je na IAA Mobility 2021 u Münchenu.

Renault Mégane E-TECH Electric
Renault Mégane E-TECH Electric

Na auto sajmu bit će riječi i o 5G tehnologijama i digitalnoj transformaciji što će omogućiti veću autonomiju samovozećih vozila. Hyundai Motor predstavit će svoju viziju budućnosti mobilnosti i zacrtati svoj put prema ugljičnoj neutralnosti.