Čemu služi pametna kartica?

Gemalto GemPC TR

Predstavljamo čitač pametnih kartica bez kojeg više nećete moći funkcionirati

Pametna kartica je plastična vrsta kartice s u ugrađenim računalnim čipom koji se može koristiti za prijenos i spremanje podataka primjenom u sustavu e-Građani, e-trgovini, a bitna je i za sigurnost poduzeća i mreža. Međutim, za uspješnu i vještu transakciju podataka potreban čitač pametnih kartica.

GemPC TR čitač kartica nudi mogućnost povezivanja s računalom pomoću USB priključka. Ovaj čitač pametnih kartica prilagođen je svakom pojedinom korisniku te je dizajniran moderno s transparentnim kućištem kako bi banke i ostale tvrtke izbjegle trošak personalizacije uređaja.

Pametne kartice su najbrži i najsigurniji način na koji se transakcija može obaviti, pružaju sigurno pohranjivanje podataka, a mogu se koristiti i za identifikaciju. Sustav čitača pametnih kartica dokazano je pouzdaniji i sigurniji od strojno čitljivih opcija kao što su barkodovi i magnetne trake, zbog čega je Gemalto GemPC TR čitač pametnih kartica idealan za primjenu u PC aplikacijama poput internetskog bankarstva, autentikaciju i identifikaciju na mrežne sustave i aplikacije, korištenje PKI infrastrukture, Single sign on aplikacije, pohranu lozinki i korištenje lozinki sa smart kartice, generiranje i korištenje jednokratnih dinamičkih lozinki za prijavu, digitalni potpis, elektronički novčanik i dr.

Više informacija o Gemalto GemPC TR čitaču pametnih kartica, inače najmanjim na svijetu, ali i najprodavanijim na svijetu i u Hrvatskoj (godišnje ih se isporuči oko 20.000) saznajte više na www.emobile.hr