Danas smo isprobali najtanji robusni mobitel na svijetu

blank

Cat S52 je potpuno novi pametni telefon koji bez problema može preživjeti ne samo u slatkoj nego i u slanoj vodi

Uz certifikat IP68 mnogi pametni telefoni će preživjeti plivanje u vodi do otprilike metar-dva dubine, u trajanju oko pola sata, ali ako završe u slanoj vodi tada im se ne piše dobro. Cat S52, novi pametni telefon predstavljen u Zagrebu, kojeg smo se nakratko i dočepali, bez problema ide i u morsku vodu, uz vojni standard američke vojske MIL Spec 810G. Što znači da se s njime možete voziti u svojoj barci i po moru, a podnosi razlike u temperaturi od -30°C do 65°C unutar 24 sata.

blank

Robusnost je sljedeća karakteristika koja se osjeti dok smo u ruci držali telefon debljine 9,69 mm. Iako je u usporedbi s drugim pametnim telefonima to za nekoliko milimetara više, u odnosu na robusne telefone ovo je vrlo tanko. Čak i Cat S61 model, najjači model ove tvrtke, ima debljinu od 13 mm, a model S41 ima 12,9 mm. Dakle, za 25 posto je ovaj model tanji i nosi titulu trenutno najtanjeg robusnog telefona na svijetu.

blank

Uz robusnost, uspjela se visokokvalitetnim aluminijskim okvirom i tankom gumiranom protukliznom pozadinom postići i elegantnost koju neće narušiti niti slučajan pad na tvrdu betonsku podlogu jer je HD+ ekran od 5,65 inča zaštićen Corning Gorilla 6 staklom otpornim i na ogrebotine i na lom.

blank

Važna značajka S52 uređaja je izdržljivost zbog čega je testiran rigoroznim procedurama koje uključuju višestruke padove na čeličnu površinu sa svih strana i to s visine od metar i pol. Prošao je vojne testove izdržljivosti, uključujući nagle promjene temperature, izloženost visokim i niskim temperaturama, vibracijama, prevrtanju, kao i izlaganje slanoj atmosferi kako bi se provjerila otpornost uređaja na koroziju.

Jedan od tri europska korisnika mobitela doživio je u posljednje tri godine da se razbije ekran njegovog pametnog telefona, saznali smo od Tima Shepherda, starijeg direktora za aplikacije i proizvode u Bullitt Group koja je nositelj globalne licence za Cat brandove. Uz cijenu i trajanje baterije, izdržljivost uređaja korisnicima je na trećem mjestu prilikom odluke o kupnji novog mobitela.

blank
Tim Shepherd, stariji direktor za aplikacije i proizvode u Bullitt Group

Od ostalih karakteristika modela Cat S52 ističe se masa od 210 grama, što znači da se telefon baš osjeti u ruci, a to i očekujemo od ovakve vrste uređaja. Stražnja kamera koristi Sonyjev senzor IMX363 s dvostukim pikselima, otvorom blende od f/1.8 te veličini senzora od 1,4 mikrometra, a konačni rezultat su fotografije dobre i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Isprobali smo Cat S52 i uvjerili se poprilično dobre rezultate nakon fotografiranja u unutarnjim uvjetima, sa slabijim osvjetljenjem.

blank

blank

Radna memorija uređaja je 4 GB, interna od 64 GB može se putem microSD kartica proširiti, a kartice se smještaju u utor na boku, zajedno sa SIM karticama (dual SIM podrška). Cat nudi 3,5 mm ulaz za slušalice dok se baterija kapaciteta 3100 mAh puni preko USB Type-C konektora. Ispod stražnje kamere nalazi se senzor otiska prsta, uređaj se uključuje preko tipke na boku.

blank

Glavni “motor” telefona je čipset MediaTek Helio P35 na taktu do 2,3 GHz, Android 9 bit će nadogradiv na Android 10. Iako se na prednjoj strani nalazi kamera od 8 megapiksela, nije podržano otključavanje telefona licem.

Cijena za Cat S52 u web trgovini eKupi (od 12 prosinca 2019.) je 3999 kuna, a dostupan će biti i u ponudi Hrvatskog Telekoma.

blank

blank

blank blank blank blank blank blank

blank blank blank blank blank blank